Kadın, emek ve kahkaha...

Gerillanın bir gününe tanıklık ettik. Emek ve kahkaha dolu bir güne. Gerilla emek verdiği her anda yüzünde kahkahalar beliriyor. Gerilla güldüğü zaman gözünün içi parlıyor.

Gerilla alanlarında bir gün daha. Güneş yavaş yavaş çıkmaya başlıyor. Fakat gerillanın Rojbaşı güneşten önce herkesi uyandırmıştı. O rojbaş sesi adeta dünyaya, 'Ey dünya ölüm uykusundan uyan, insanlığı bir kez daha diriltelim. Gelin insanlık ağacının kurumaması için ona su olalım" diyor. Gençlere ise bu çağrı yapılıyor: "Hakikatin, adaletin, gerçeğin yolu burasıdır. Özgürlük için canını veren binlerce gencin intikamı için. Kürdistan özgürlük yolunda katledilen atalarımız için. Onların tek umudu intikam alacak olan torunlarıydı."

Gerillalar tarafından yine sevgi ve misafirperverlikle karşılandık. Gerillaların gülüşü insanda hiçbir yorgunluk bırakmıyor. Gerillanın bir gününe tanıklık ettik. Emek ve kahkaha dolu bir güne. Gerilla emek verdiği her anda yüzünde kahkahalar beliriyor. Her güldüğün de ise daha fazla emek veriyor. Acaba bunun sırrı nedir? İnsan bu kadar yorulup nasıl bu kadar keyifli olabiliyor? Aşk ve sevgi ile insanın ruhu bir kez daha canlanıyor. İnsanın omuzundaki tüm yük kalkıyor. Bu kadar etkili. Gerilla güldüğü zaman gözünün içi parlıyor. Bizler de bu gülüşlere ve emeğe tanıklık ettik. Kadın emekle birleştiği zaman daha yüceliyor, daha da güzelleşiyor.

Kadın gerillanın gözünde emek nasıl büyüyor? Sevgi ve bağlılıkla nasıl birleşiyor? Bu yazının başlığı kadın, emek ve kahkaha olsun istedik. Kadının emek ve kahkaha ile bir olduğu anlaşılsın. Bu kadınlar, işgale karşı emek veriyorlar, inkar edilen kadınlar için savaşıyorlar. Verdikleri bu mücadele ile gün geçtikçe daha da büyüyorlar. Gerillanın özerk alanındaki yaşam her şeyden güzel. Yoldaşlık, paylaşım, sevgi ve bağlılık gerillada en üst seviyede yaşanıyor. Komutan Nuda, 2 gerillayı uzun bir göreve yollamak istedi. Gerillaları göreve gönderdiği zaman onlara birkaç uyarı yapmayı ihmal etmedi. Gerillalar görevden geldiğinde yüzlerinde yorgunluğa dair hiçbir belirti yok. Gerillanın bir günü böyle dolu dolu geçiyor. Gün kahkaha, sevgi, kahkaha ve uğurlamalarla sona erdi.