Kadın katliamlarına karşı Atina’da yürüyüş

Atina’da yüzlerce kadın, Kürt kadın mülteci Evin Ekrem Ali’nin katledilmesini kınadı.

Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Kürt kadın mülteci Evin Ekrem Ali’nin Lavrio kasabasında polis karakolunun mültecilerin barınmak için kullandığı üst katında eşi tarafından vahşice katledilmesi yürüyüşle kınandı. Akademia Meydanı’nda başlayan yürüyüşe, Kürdistanlı kadınların yanı sıra, sol, sosyalist ve anarşist gruplardan çok sayıda kadın katıldı.

“Jin, Jiyan, Azadi” sloganıyla yürüyüşe geçen yüzlerce kadın, Evin Ekrem’in posterinin yanı sıra Yunanca, Kürtçe ve Türkçe pankart, döviz ve YPJ bayrakları taşıdı. Başkentin işlek caddeleri boyunca kadın katliamlarına karşı sloganlar eşliğinde devam eden yürüyüşe, yoldan geçen halk da alkış ve zafer işaretleri ile destek verdi.

Yürüyüş ardından da Yunanistan Parlamentosu önünde bir miting yapıldı.

Katledilen kadınlar için saygı duruşu ile başlayan mitingde Yunanca, Türkçe ve Kürtçe hazırlanan açıklama okundu. Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nin dünyanın dört bir yanına yayılan bir kadın özgürlük mücadelesi yürüttüğünün belirtildiği açıklamada, “Savaşın ve tecavüzün yarattığı barbarlık karşısında birçok Kürt yerinden, yurdundan oldu. Evin de 4 çocuğuyla bu barbarlıktan kaçtı ve buraya sığındı. Fakat katliamcı ve intikamcı erkek zihniyeti kendisini yine gösterdi ve Evin’i hunharca katletti. Olayın polis karakolunun üstünde gerçekleşmesine rağmen bir müdahalenin olmaması da bizi bu cinayetin örgütlü olduğunu düşündürüyor” ifadeleri kullandı.

Eylemin ardından Yunanistan Parlamentosu’na kadınların talebini içeren bir dosya sunuldu. Eylem sloganlar eşliğinde sona erdi.