Kadın Meclisleri'nden danslı protesto eylemi

Kadın Meclisleri, polisin tüm engellemelerine rağmen Kadıköy’de tencere tavalarla yaptıkları dans performansıyla ekonomik krizi ve yüksek faturaları protesto etti.

Kadınlar Meclisleri, polisin tüm engellemelerine rağmen Kadıköy İskele Meydanı’nda bir araya gelerek, ekonomik krizi ve giderek yükselen elektrik faturalarını tencere tava çalarak yaptıkları dans performansıyla protesto etti.

Eylemden saatler önce bariyerlerle iskele meydanını abluka altına alan polisler, kadınların meydana tencere tavalarla girmesini engelledi.

Gökkuşağı fularıyla kadınlara eşlik eden aktivistler de “ Erkekler giremez” denilerek alana sokulmadı.

DİKKAT DİKKAT KADINLAR KONUŞUYOR

 Bu keyfi uygulamayı kabul etmeyen kadınlar, polis ablukasına ve polisin müdahale anonslarına rağmen tencere tavalar eşliğinde ekonomik kriz ve yüksek faturaları besteledikleri “ Vur vur” şarkısı ve dans performansıyla defalarca sergileyerek protesto etti.

Polisin “ Dikkat dikkat, polis konuşuyor” şeklindeki müdahale anonslarına “ Dikkat dikkat, kadınlar konuşuyor. Polis memurları anayasayı ihlal ediyorsunuz” diyerek karşılık veren Kadın Cinayetleri Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim, tencere tavaların alana girişlerinin engellenmesine tepki gösterdi.

Ellerinde tuttukları boş tencere ve tavaların ekonomik krizin sembolü olduğunu ifade eden Ataselim, şu anda evlerde bu tencere ve tavaların boş olduğunu söyledi.

Ekonomik kriz ortamında açıklama yapmalarının da engellendiğini hatırlatan Ataselim, kadınlar olarak bu keyfi uygulamalara izin vermeyeceklerini vurguladı.

“Kadınların önüne dikeleceğinize, işçileri sömüren patronların, kadınlara şiddet uygulayan erkeklerin önüne dikilin ” diyen Ataselim, anayasal haklarını sonuna kadar kullanacaklarını vurguladı.

 Polis ablukası ve müdahale anonslarına rağmen tencere tava vurarak dans performanslarını defalarca sergilen kadınların toplu bir şekilde dağılması da engellendi.

Kadınların etrafları çevik kuvvet tarafından çevrelenirken, görüntü almaya çalışan basın mensupları da zorla alandan çıkarıldı.

Yaşanan kısa süreli bir itekleme ve gerginlik sonrası kadınlar toplu halde dağıldı.