Kadın tutsakların koğuşlarına baskın: Virüs bulaşsın diye mi?

Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutsaklar, gardiyanların ‘arama’ bahanesiyle kendilerine virüs bulaştırdığını, açlık grevindeki Mizgin Aydın’a ise zorla üst araması yapıldığını bildirdi.

PKK ve PAJK’lı tutsaklar 27 Kasım günü Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük ağırlaştırılmış tecrit ve cezaevlerindeki ağır hak ihlallerine karşı açlık grevi başlatmıştı.

Kocaeli Gebze M Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutsaklar aileleri ile yaptıkları haftalık telefon görüşmesinde maruz bırakıldıkları hak ihlallerini anlattı.

Korona virüsten dolayı ortak alanlarını kullanamadıklarını belirten tutsaklar, koğuşlar arası iletişimin engellendiğini ifade etti.

Tutsaklar ayrıca Kocaeli 2. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla dört koğuşa 40 kişilik grupla baskın yapıldığını aktardı.

27 Kasım günü yapılan aramalarda tutsakların bütün notlarına ve özel eşyalarına el konulduğu, salgın önlemleri alınmadan aramalar yapıldığı ifade edildi.

Baskınlarda uzun yıllardır cezaevinde olan tutsakların günlüklerine, albümlerine, kitaplarına da el konulduğu belirtildi.

AÇLIK GREVİNDEKİ TUTSAK DA ‘ARANDI’

Kanser hastası Mizgin Aydın’a üst araması yapıldığını aktaran tutsaklar, Mizgin’in açlık grevinde olduğunu belirtti.

İki tutsağın da korona virüsüne yakalandığını aktaran tutsaklar, hastalığın gardiyanlardan bulaştığını düşündüklerini ifade etti.

Tutsaklar koğuş aramalarının hastalığı bulaştırma amaçlı yapıldığını kaydederek, kamuoyuna şu çağrıyı yaptı: “Çok zor ve kötü bir süreç yaşıyoruz. Ama sesimizi duyuramıyoruz. Bu tecridi kıracağız. Başaracağız. Sonuna kadar açlık grevine devam edeceğiz."