Kadınlar İstanbul Sözleşmesi için Danıştay'ın önünde

Yüzlerce kadın, İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararının iptali yönünde görülecek duruşma öncesinde Danıştay önünde buluştu.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Eşitlik için Kadın Platformu (EŞİK), İlerici Kadınlar Derneği (İKK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Tarım, Orman Çevre ve Hayvancılık Hizmet Kolu Kamu Emekçileri Sendikası (Tarım Orkam-Sen)’ın yanı sıra çok sayıda dernek, çeşitli barolar ve kişiler olmak üzere toplam 17 kurum ve kişinin İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilme kararının iptali talebiyle Danıştay’da açtığı davanın duruşması görülecek.
 
Duruşma öncesinde Danıştay önünde bir araya gelen çok sayıda avukat, kadın örgütü, siyasi parti, sivil toplum örgütü, sendika temsilcileri, gazeteciler ve çok sayıda kişi açıklama yaptı.  
 
Açıklamada, “İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz”, “Bir erkek şiddeti haberi daha yapmak istemiyoruz. İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçmiyoruz” yazılı pankart ile "Eşitlik", "Yasalara dokunma uygula" yazılı dövizler taşındı.
 
Açıklamaların ardından kadınlar duruşmanın görüleceği salona geçti.