Kadınlar Şenyaşar'ın direnişini sahiplendi

Birçok ilden yüzü aşkın kadın, direnişteki Emine Şenyaşar'ı ziyaret etti. Kadınlar, polis engeline rağmen geri adım atmadı.

Urfa'nın Suruç ilçesinde 2018'de AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınlarının katliamında eşi ve iki oğlunu yitiren Emine Şenyaşar ile saldırıda yaralanan oğlu Ferit Şenyaşar’ın Adalet Nöbeti’ne destek ziyaretleri devam ediyor. Mardin, Şırnak, Van, Hakkari, Amed, Batman ve İstanbul’dan aileyi "Şenyaşar Ailesi Adalet Köşesi"nde ziyaret etmek isteyen yüzü aşkın Barış Annesi ve tutsak yakınlarının önü adliyeye yakın bir mesafede polisler tarafından kesildi.
Heyetlerin geçişine engel olan polisler, herkesi ablukaya aldı. Avukatların yazılı gerekçe istemesi üzerine polisler, avukatların talebini reddetti.
Bunun üzerine Şenyaşar Ailesi nöbet tuttuğu alandan heyetin olduğu yere yürüdü. Heyet, Emine Şenyaşar’ı alkışlarla karşıladı. Anne Şenyaşar "Adil'imi, Celal'imi getirdiniz" diyerek polis barikatının önünde yığıldı. Burada Barış Anneleri Şenyaşar’a "Direnişine güç katmak için dört bir yandan geldik. Ağlama, onları sevindirme" dedi.
Anne Şenyaşar, "Umarım, bize bu zulmü çektiren iktidar bir an önce gider. Adalet yok. Devletin adaleti başımızdaki polisler. Bu nasıl devlet, savcıysanız görevinizi yapın. Nerede çocuklarım" diye tepki gösterdi.

'DİRENİŞ HER GÜN BÜYÜYECEK'

Heyet, ardından aile ve avukatların katılımıyla polis ablukasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada konuşan Ferit Şenyaşar, "Yüreği yanan bir anne 8 aydır nöbet tutuyor. Adalet köşemiz adliyenin dışında olmasına rağmen bizi buraya aldılar. Siyasi baskı ile bu kararı aldılar. Şu an burada yüz kişiyiz, yarın bin, öbür gün milyonlar olacağız. Hukuk devletiysek bizim ailemizi katledenleri getirin. Bu hukuksuzluğu bir an önce bitirin" diye konuştu.

 'HERKES SAHİP ÇIKSIN'

Van Barış Anneleri Meclisi'nden Zekiye Kaya, "Hepimiz annenin arkasındayız. Herkes anneye sahip çıksın. Bu devlet herkesin ise adalet herkes için aynı olmalı. 245 gündür adalet nöbeti karşısında herkes yüzünü anneye çevirsin. Bulunduğumuz her yerde annenin mücadelesini savunacağız. Adalet için adım atın. Annenin talepleri bizim de talebimizdir. Bütün dünya gözlerini kapatmayı bıraksın. Yaşasın Emine annenin direnişi. Anneler her şeye rağmen adalet, barış istiyor" diye konuştu.
Hakkari Yüksekova Barış Anneleri Meclisi'nden Fazile Polat ise "Cennet annelerin ayakları altında" sözünü hatırlatarak, "Biz de anneyiz. Yüzlerce insan hukuksuz yere tutuklu. Annenin oğlu da tutuklu. Herkes anneye sahip çıksın. Bizim de insan gibi yaşama hakkımız var” dedi.