Kadınlar diktatörün yargılanması için Stuttgart'ta eylem yaptı

Almanya’nın Stuttgart kentinde “Diktatörün yargılanması için 100 neden” kampanyası çerçevesinde bir araya gelen Stuttgart Meryem Kadın inisiyatifi bileşenleri bir eylem gerçekleştirdi.

Stuttgart Königstraße’de bir araya gelen kadınlar, katledilen onlarca kadının fotoğraflarını sergiledi.

Eylem alanında yapılan açıklamada “Dünyanın dört bir yanında kadınlar totaliter hükümetler tarafından baskı, tecavüz, kadın cinayeti gibi sorunlarla gündeme geliyor" denildi.

Kadın örgütleri adına yapılan açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

"Devletlerin ve diktatörlerin görmezden geldiği kadın hakları süreklileşen iktidarlar tarafından sürekli olarak muhalif güç olarak görülüyor ve baskı araçları da buradan devreye sokuluyor.

Biz kadınlar olarak diktatörlerin kadına karşı geliştirdiği yok etme politikasına karşı direnişi yükseltiyoruz. Dünyanın her yerinde totaliter sağcı, faşist, muhafazakar, cinsiyetçi yöneticiler ve devlet başkanları cinsiyetçi söylem ve politikalarıyla kadınların mücadelelerini ve başarılarını hedef alıyor.

Son on yılda Ortadoğu'da, özellikle Suriye, Şengal ve Rojava'da binlerce ve binlerce kadın katledildi.

IŞİD nedeniyle kadın kaçırma, zorla satış, köleleştirme, tecavüz ve diğer işkence biçimleri oldu ve devletler bütün bunlara karşı sesiz kalındı.

Özellikle de Kürdistan coğrafyasında Erdoğan rejiminin öncülük ettiği ve sayısızca kadın katliamlarıyla sonuçlanan göz görülür savaş suçları varken bu sessizliği anlamak mümkün değildir.”

Meryem Kadın İnisiyatifi haftaya, Çarşamba günü Schlosplatz’da düzenleyecekleri eylem için de katılım çağrısında bulundu.

Haftaya yapılacak eylem için “Çalınan her bir çan sesi ile katledilen her bir kadının ismini haykıracağız" denildi.