Kadınlar için Şiddetten Korunma Kılavuzu

Kadın Meclisleri, 'Korona Günlerinde Kadınlar İçin Şiddetten Korunma Kılavuzu' hazırladı.

Kadın Meclisleri, evde şiddet tehlikesiyle karşı karşıya olan kadınlar için 'Korona Günlerinde Kadınlar İçin Şiddetten Korunma Kılavuzu' hazırladı. Kılavuzda, “Kadınlar için 'Evler'in anlamı, Kadınlar için ‘koronavirüs pandemisi’ nedir?", "Koronavirüs günlerinde kadınlar için yapılması gereken acil durum planı", "Kadınlar için koronavirüs günlerinde şiddet karşısında haklar ve öneriler ve 6284 İnfografiği” başlıkları yer aldı. Kılavuzda, olası bir şiddet durumunda kadınların ulaşabileceği ihbar ve destek hatlarına da yer verildi.

'ETKİSİZ OLACAĞIMIZI DÜŞÜNMEYİN'

Kadın Meclisleri tarafından kılavuza ilişkin yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:
"Meydanlarda eylem yapamıyor, davaları fiziken takip edemiyor, yapılması gerekenler için ya da protesto etmek için kitlesel buluşmalar gerçekleştiremiyor olabiliriz. Bu yüzden daha görünmez ve etkisiz olacağımızı düşünmeyin. Koronavirüs pandemisi sizi umutsuzluğa sürüklemesin. Biz varız! Biz kadınlar, bu günlerde de fiziken olmasa da birbirimizin elinden tutacak, güç vereceğiz. Bütün kurum ve kadınlarla dayanışma içerisinde olacağız. Yetkililerin başta yaşam hakkımız ve diğer haklarımız için de neler yapması gerektiğini anlatacağız. Mücadelemiz için yeni yollar keşfedeceğiz. Koronavirüs günlerinde de kadınlar asla yalnız yürümeyecek. Bu kılavuzu salgınla ilgili önlemlerden daha çok şiddet görme yönünde etkilenen tüm kadınlar için hazırladık."
Kılavuza şu linkten ulaşılabiliyor: http://kadincinayetlerinidurduracagiz.net/aciklamalar/2899/koronagunlerindekadinlaricin-siddetten-korunma-kilavuzu