Kadınlar: Tecavüzü aklayacak düzenlemelere izin vermeyeceğiz!

Kadınlar, Meclis’e getirilmesi planlanan çocuk tecavüzü affına karşı çıktı, "İzin vermeyeceğiz" dedi.

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Kadın Meclisleri, AKP ve MHP’nin Meclis’ten geçirdiği İnfaz Yasası ve çocuğa yönelik tecavüz faillerine af anlamına gelen düzenleme hazırlıklarına HDK Genel Merkezi'nde yaptığı açıklamayla tepki gösterdi. Açıklamaya HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ve HDP’li yöneticiler katıldı. Fiziki mesafeye dikkat edilerek yapılan açıklama sırasında “Evlilik ile istismarı aklayamazsınız” pankartı taşındı.

'İKTİDAR SALGINI HER ALANDA FIRSATA ÇEVİRİYOR'

AKP ve MHP’nin salgını her alanda fırsata çevirmeye çalıştığını söyleyen HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, halkın ise hem salgına hem de iktidarın politikalarına karşı mücadele ettiğini dile getirdi.  Siyasi tutsaklar ve gazetecilerin kapsam dışı bırakıldığı İnfaz Yasası ile kadınlara yönelik şiddet suçlarının faili olan erkeklerin cezalarında indirime gidildiğini belirten Uğurlu, kadınların yaşam haklarının salgın döneminde bile devlet eliyle tehlikeye atıldığını vurguladı.
Uğurlu, iktidarın yasalaştırmak istediği çocuk tecavüzü affını ise kendisine yakın sivil toplum örgütleri, siyasetçi ve yandaş medya üzerinden gündeme getirip zemin hazırlayarak, meşrulaştırmaya çalıştığını ifade etti.

Kadınlar olarak Meclis'e getirilmek istenen çocuk tecavüzü yasasına karşı olacaklarını vurgulayan Uğurlu,  “Yasa tasarısı çok açık. Çocuklar cinsel istismar failleri, tecavüzcüleri ile evlendirilip, failler cezaevinden ‘çocuğun kocası’ olarak eve dönecektir. İstismar suçunu evlenme koşullu bir düzenleme ile aklamak, çocukların tekrar istismara maruz bırakılması ve şiddet dolu hayatlara mahkum edilmesi anlamına gelmektedir” dedi.

'KADINA ŞİDDETİ DE ARTIRACAK'

Bu yasanın kadına yönelik şiddeti de arttıracağına ifade eden Uğurlu, “Tecavüzü aklayacak, çocukların cinsel istismarını meşrulaştıracak, erken yaşta zorla evlendirilmelerini normalleştirecek düzenlemelere izin vermeyeceğiz” dedi.