Kadınlardan Meryem Şahin'e destek

Geçtiğimiz yıl ayrıldığı erkek tarafından saldırıya uğrayan Meryem Şahin'e destek veren kadınlar Hamburg Eyalet Mahkemesi önünde Çarşamba günü dayanışma eylemi gerçekleştirdi.

Almanya'nın Hamburg kentinde 1 Mayıs 2019 yılında 7 yıl önce ayrıldığı Kalender Erdoğan isimli erkeğin saldırıya uğrayan Meryem Şahin'in duruşması görüldü.

Duruşma öncesi Hamburg Eyalet Mahkemesi önünde Meryem Şahin'i ile dayanışma amacıyla Hamburg Kadın kurumları tarafından bir miting düzenlendi.

Uluslararası Kadın İttifakı ve Avrupa Kadın Dayanışması tarafından düzenlenen mitingde yapılan konuşmalarda, kadına karşı işlenen suçların insanlığa karşı işlenmiş suçlar kapsamına alınması talep edildi.

Mitingde okunan bildiride şu ifadeler yer aldı: "Kadınlar olarak nerede yaşarsak yaşayalım her an bir erkek tarafından katledilebiliriz. Bize karşı işlenen şiddet ve cinayetler evrensel bir sorundur. Türkiye'de her gün onlarca kadın eşleri, kardeşleri ya da yakınları tarafından saldırıya uğruyor. Ne yazık ki bu saldırıları yapanlar hiç bir zaman hak ettikleri cezalara çarpıtılmadığı gibi, yeni cinayetler işlemeleri için salıveriliyorlar. Kadın katliamları ancak kadının örgütlü gücüyle aşılabilir. Bizler de ayrıldığı eski eşi tarafından yakılarak ve bıçaklanarak çocukları önünde katledilmek istenilen Meryem'e sahip çıkmak için buradayız."

Mitingde TJA tarafından başlatılan "Diktatörü yargılamak için 100 neden" kampanyası çerçevesinde imza toplandı.