Kadınlardan Poyraz’ın ailesine ziyaret: Oklar MHP ve Saray’ı gösteriyor

Çok sayıda siyasi parti ve sivil toplum örgütünün kadın yönetici ve üyeleri, İzmir’de katledilen HDP çalışanı Deniz Poyraz’ın ailesini ziyaret etti.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, Kadın Koordinasyonu üyeleri, İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay ile HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Ayşe Erdem, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) MYK Üyesi Çiçek Otlu, Mor Dayanışma, Kadınlar Birlikte Güçlü, İzmir Kadın Yazarlar Derneği, KESK Kadın Meclisi, HDP İzmir İl Örgütüne yönelik saldırıda katledilen Deniz Poyraz’ın ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Kadın heyeti, daha sonra taziyenin kurulduğu HDP Çimentepe Temsilciliği önünde basın açıklaması yaptı.

KEMALBAY: BU SALDIRI KÜRT HALKINADIR

HDP Milletvekili Serpil Kemalbay, “Bu alçak saldırı sadece HDP’ye değil, Kürt halkına, Kürt kadınlarına, Türkiye halklarının birleşik mücadelesine ve yeni yaşam umudumuza yapılan bir saldırıydı” dedi. Kemalbay, “Biz burada bütün kadınlar hepimiz Deniz’iz, hepimiz Deniz Poyraz’ız ve Denizler tükenmez diyorum” diye ekledi.

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran “Deniz kimdir diye soranlara buradan Kadifekale’den İzmir’den bir kez daha sesleniyoruz. Deniz Poyraz biziz” şeklinde konuştu.

BAŞARAN: OKLAR MHP VE SARAY’I GÖSTERİYOR

Başaran, “Deniz Poyraz, mücadele eden kadınların tümüdür” derken, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkede tekçilik karşısındakileri hedef alan bir AKP-MHP ittifakı söz konusu ve bu ittifakın yıllardır yürüttüğü bu nefret, düşmanlaştırma politikası sonucunda İzmir il örgütümüz basılarak bir katliam gerçekleştirildi.”

Poyraz’ı katledenin tek kişi olmadığını belirten Başaran, katilin alelacele tutuklanmasına işaret ederek, “Kiminle irtibatlı olduğuna dair araştırma bilerek yapılmadı. Çünkü ibre MHP Genel Merkezi’ni, Sarayın kendisini gösterecekti. Bunun farkında oldukları için hiçbir araştırma yapmadılar” şeklinde konuştu.

Başaran, “Tekrar söylüyorum, oklar MHP Genel Merkezi’ni, AKP Genel Merkezi’ni, Sarayı ve partimiz önünde kurulan çadırı ve İçişleri Bakanlığı’nın kendisini gösterecekti. Çünkü bunu kendileri gün be gün ilmek ilmek örgütlediler (…) Ve en son dün meclis kürsüsünden suçlarını itiraf ettiler” ifadelerini kullandı.

“Öyle bir parti düşünün ki açık aleni bir şekilde soykırım çağrısı yapıyor” diyerek MHP’yi işaret eden Başaran, “Meclis kürsüsünden ırkçılık gerçekleştirildi. Meclis kürsüsünden partimiz hedef alındı, failin söyledikleri tekrarlandı” dedi.

‘DENİZ’İN HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ’

Başaran, “Bu saldırılarla örgütlü mücadelemizi dağıtacaklarını zannediyorlar. Ama herkesin bilmesi gereken bir şey var: Bizi kurtaracak olan Deniz’in hayalini gerçekleştirecek olan, bize reva gördükleri bu karanlığı dağıtacak olan aydınlık geleceği kuracak olanlar bizleriz” diyerek sözlerini sürdürdü.

Başaran, “Defalarca seslendik, buradan bütün kadınlara sesleniyoruz: Kadınların bir araya geldiği, ortak mücadele yürüttüğü yaşam aydınlık bir geleceği yaratır” vurgusunda bulundu.  

Başaran, yaşanılabilir bir ülkeyi hep beraber kuracaklarını kaydetti.

HDK Eş Sözcüsü Esengül Demir, şunları belirtti: “Devletin kadın ve Kürt düşmanlığı politikası çok net ve barizdir. Çünkü Kürtler yıllardır sürdürdükleri özgürlük, eşitlik mücadelesi; kadınların eşitlik ve özgürlük mücadelesi sistemin en çok korktuğu şeydir. Sokaklardan ne kadınlar ne Kürt hareketi ne de HDP etrafında bir araya gelen demokrasi güçleri gitmekten, mücadele etmekten vazgeçmeyecektir. Biz de burada söz veriyoruz, Denizler bir tane değil, binlerce var. Her birimiz birer Deniz’iz. Deniz gibi yoksuluz, hayat mücadelesi özgürlük mücadelesi ve eşitlik mücadelesi veriyoruz. Sevgili annemizin söylediği gibi ‘Bir Deniz gider ama binlerce Deniz gelir.’  Deniz gibi yitirdiğimiz kadın yoldaşlarımızı da hürmetle saygıyla anıyorum. Yolumuz açık olsun.”

FEHİME POYRAZ: DENİZ KÜRT HALKININDIR

Deniz Poyraz’ın annesi Fehime Poyraz, “Deniz benim Deniz’im değil. Deniz Kürt halkının Denizi’dir. Deniz akıyor, aydınlıktır. Umarım gidişi barışın gelmesine vesile olur” dedi.