Son Dakika: KCK: Demokratik güçler tarihsel sorumlulukla karşı karşıyadır

'Kadınların dünyayı saracak gücü var'

Kadın Komünarlar Birliği, Kadın Özgürlük Gücü, 8 Mart'ı kutladı, kadınları direnişi büyütmeye çağırdı.

Kadın Komünarlar Birliği, Kadın Özgürlük Gücü, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü vesilesiyle bugün yazılı açıklama yaptı.
Kadınların dünyanın her yerinde direndiğine dikkat çekilen açıklamada, "Şili’de, Meksika’da, İran’da, Rojava’da, Irak’ta, Lübnan’da ve Türkiye’de kadın cinayetlerine, kürtaj yasaklarına, faşist iktidarlara, işgale ve erkek egemenliğinin tüm kurumlarına karşı kadınlar direnişin mümkün olduğunu bir kez daha kanıtladılar" denildi.

'KADINLAR KUŞATMA ALTINDA'

"Erkek egemenliğinin savaş, işgal, ekonomik kriz ve cinsiyetçi politikalarıyla kadınlar her alanda kuşatılıyor" vurgusunda bulunulan açıklamada, şöyle devam edildi:
"Özellikle AKP-MHP faşizmi neo-liberal muhafazakâr politikalarıyla kadını hedef alıp aileyi güçlendirmeye çalışıyor. Gittikçe sayısı artan kadın cinayetleri, kadın karşıtı politikalar, iktidar sözcülerinin dillerinden düşmeyen cinsiyetçi söylemlerle kadınlar açık hedef haline getirilmek isteniyor. Erkek egemen iktidarlar yasaları, yasakları ve savaşlarıyla kadın direnişini yok etmeye çalışıyor. Rojava’da vücut bulan kadın direnişi ve kazanımları bugün Suriye’nin farklı bölgelerinde kendini gösteren işgalci, yayılmacı faşist saldırganlığın ana hedeflerinden birini oluşturuyor. Emperyal, kapitalist saldırıların bedeli ise bölge halkları nezdinde kadınlara ödetilmeye çalışılıyor.
AKP-MHP faşizminin yürüttüğü ve ortak olduğu işgalci bölge politikalarının sonucu olarak bugün binlerce insan savaş nedeniyle yerlerinden edildi.
Suriye’de çetelerle iş birliği yapan, mahkemelerde kadın katillerine ödül gibi cezalar veren, kadın kazanımlarına göz diken, ekonomik krizi bahane ederek kadınları eve hapsetmeye çalışan, AKP-MHP faşizmi erkek egemen politikalarına, polisine, gazına, silahına rağmen kadınların direnişini bastıramadı. kadınlar oldu.

'GÜCÜMÜZ VAR'

Kobanê’de Arin Mirkan, sınır tanımazlığıyla Kader, Mimbiç’te Eylem, Dar Azza’da Zahide ve İdil, Efrîn'de Anna, Serêkaniyê’de Aynur ve Ceren geçmişten aldıkları mücadele gücüyle kapitalizmin ve patriyarkanın karşısında direnişin simgesi oldu.
Aynur’un inancı ve kararlılığıyla, tüm kadınları dünyayı saran mor ateşi büyütmeye çağırıyoruz. Dünyayı saracak gücümüz var. Dayanışmamızla patriyarkal kapitalizmi, işgalci faşist AKP’yi kuşatalım. Kadın isyanını büyütelim."