Kayyumla birlikte şiddet arttı

HDP Erciş İlçe Eşbaşkanı Sarya Bilici, belediyelerin gasp edilip kadın kurumların kapatılmasıyla birlikte kadına yönelimin pervasızca arttığını söyledi.

HDP Erciş İlçe Eşbaşkanı Sarya Bilici, HDP’li belediyelere kayyumla atanmasıyla kadınların sorunlarını analabileceğin ve çözüm bulabileceğin mekanizmaların ortadan kaldırıldığını belirtti.

HDP’li belediyelere kayyum atanmasıyla birlikte kadına her türlü şiddetin artığını kaydeden HDP Erciş İlçe Eşbaşkanı Sarya Bilici, şunları söyledi: “Özellikle HDP’li belediyelerinde eşit temsiliyet vardı. Eşbaşkanlık sistemi olduğu zaman kentlerde kadın birimleri, kadın eşbaşkanımız, mecliste kadın arkadaşlarımız vardı. Böyle bir sorun olduğu zaman insanlarımız, kadınlarımız gelip sorunlarını anlatabiliyordu Çünkü onları sorunları dinleyen, sorunları çözen bir mekanizma vardı. Kadınlar, belediyelerimiz dönemlerde kendilerini yalnız hissetmiyordu, sorunlara mutlaka bir çözüm bulunuyordu. Belediyelerimize kayyum atanmasıyla birlikte belediye bünyesinde bulunan tüm kadın birimlerimiz kapatıldı. Kadın cinayetleri ve istismarlarının bu kadar çoğalmasını sistemde görüyorum. Belediyelerimiz eğer gasp edilmeseydi, kadın birimlerimiz daha aktif olacaktı. Şimdi kadınlarımızın sorunlarını çözecek hiçbir kurum kalmadı.”