KBDH: Leyla Sorxwîn yoldaş birleşik mücadelemizde yaşayacak

KBDH, Leyla Sorxwîn'in şehadetine ilişkin açıklama yaparak, "Leyla Sorxwîn gibi öncü kadınların emekleriyle, birleşik devrim mücadelemiz, Kurdistan ve Türkiye’de kararlıca ilerlemeye devam ediyor, zafere yürüyor" dedi.

Kadınların Birleşik Devrim Hareketi (KBDH) Genel Konseyi tarafından yapılan yazılı açıklamada, "KBDH’ın bileşen örgütlerinden biri olan PAJK meclisinin ve YJA Star HPG Komuta Konseyi üyesi olan Leyla Sorxwîn yoldaşın, Besta’da 2023 Ocak ayında, faşist Türk burjuva ordusunun askeri saldırısı karşısında, fedaice savaşarak şehit düştüğünü öğrenmiş bulunmaktayız" denildi.

'TARİHİ BİR MÜCADELE ÖRNEĞİ ÇIKARDI'

Açıklamada şunlar belirtildi:

"Botan alanında üstlendiği saha komutanlığı görevi süresince, korucu, ajan, muhbir ve faşist ordunun askeri operasyonlarına karşı başarılı politik askeri hamlelerle tarihi bir mücadele örneği ortaya çıkaran bu özgür kadını, saygı ve sevgiyle anıyoruz. Düşmandan hesap sorma bilincini ve gerillacılık, yurtsever fedailik düzeyini yaşatma sözümüzü, anısı önünde bir kez daha yineliyoruz.
31 yıllık örgütlü yaşamını, erkek egemenliğine, faşizme, işgalciliğe ve sömürgeciliğe karşı çetin bir savaşımla geçiren Leyla Sorxwîn gibi öncü kadınların emekleriyle, birleşik devrim mücadelemiz, Kurdistan ve Türkiye’de kararlıca ilerlemeye devam ediyor, zafere yürüyor.

Umutla, sevinçle, coşkuyla düşmanın üzerine yürüyen biz devrimci kadınların iradesi, hiçbir zaman eğilmeyecek, faşizmi ve erkek egemenliğini yıkarak, özgürlüğü mutlaka kazanacaktır.

İçinden geçtiğimiz politik konjonktürde, faşist Türk burjuva devleti, tüm şiddet araçlarıyla kadın hareketinin öncülerine fiziki örgütsel tasfiye planı uygulamakta fakat istediği sonuca ulaşamamaktadır.

Ulaşamaz, çünkü erkek egemen faşist devlet politikaları karşısında, savaşacak ve bedel ödetecek bir kadın gücü, her gün kendini yeniden yeniden üretecek bir dinamizm söz konusudur. Ulaşamaz, çünkü kadınların ve ezilen cinsel kimlerin yaşadığı tüm zulümlerin hesabını sormak için her ölümsüzleşenimizin ardından öne atılan, kendini kadın özgürlük mücadelesinin zaferine adayan sayısız sıra neferimiz vardır.

'DEVRİMİN ZAFER YÜRÜYÜŞÜNE KATILALIM'

Faşist saldırganlık konseptinde, sokakları terk etmeyen kadın hareketi, bunun bir örneğidir. Kadınların ve ezilen cinsel kimliklerin etkin katılarak saf tuttuğu 2014 Gezi / Haziran ayaklanmasının 10. yıl dönümünde de, kararlıca süren adalet ve özgürlük mücadelesi, bunun örneğidir. SİHA’lara, bombardımanlara, suikastlere aldırış etmeden militan devrimciliği yükselten öncü kadınlar, bunun örneğidir. Direnişimizin sembolleri olan şehit gerilla kadınlar ve yaralılarımız, tutsaklarımız, bunun bir örneğidir. Bu iradeden de görülebilir ki, faşist diktatör Erdoğan, Soylu gibi kadın ve halk düşmanlarının yönetimindeki Türk burjuva devletini yıkacak başat güç, biz kadınlarız! Onurunu, özgürlüğünü, kimliğini korumak isteyen tüm kadınları, şehitlerimizin ortaya çıkardığı değerlere sahip çıkmaya, Türkiye ve Kurdistan devriminin zafer yürüyüşüne katılmaya çağırıyoruz. Bu temelde, birleşik kadın mücadelemizin politik askeri örgütü olan, KBDH’a güç verelim, milis ve gerilla eylemlerini yükseltelim!"