KBDH milislerinden zırhlı polis aracına bombalı ve silahlı eylem

KBDH milisleri, Mersin’de zırhlı bir polis aracına yönelik bombalı ve silahlı eylem gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Yazılı bir açıklama yapan KBDH milisleri, “8 Şubat 2021 günü saat 23:00 sıralarında Mersin Tarsus Alibeyli mahallesinde devriye gezen akrep tipi zırhlı polis aracı KBDH milis güçlerimizce EYP ile hedeflenmiş ardından uzun namlulu silahlar ile ateş altına alınmıştır” dedi.

KBDH, “Faşizmin kolluk gücüne ait kayıplar netleştirilemezken, olay yerine çok sayıda ambulans ve zırhlı araç girişi yapıldığı gözlemlenmiştir. Güçlerimiz kayıp vermeden eylem alanından uzaklaşmıştır” diye ekledi.

Açıklamada ayrıca şu ifadeler yer aldı: “AKP-MHP faşizmi 15 Şubat Uluslararası komplonun yıl dönümünde yeni komplolara hazırlanıyor. 22 yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın mücadele çizgisinden doğup, bir halkı aydınlatan “Güneş’i Karartamayanlar” şimdi Medya Savunma Alanlarına işgal operasyonları başlatarak Uluslararası komployu derinleştirmeye, yeni komplolarla Kürt halkını topyekûn imha etmeye çalışıyorlar.

Her yerde büyüyen direniş seslerini, Medya Savunma Alanlarında bulunan Garê bölgesine işgal başlatarak susturacağını düşünen faşist iktidara cevabımız Kürt ve Türk halkların birleşik mücadele pratiği olacaktır. Bugün büyüyen özgürlük mücadelesi dağlarda gerillalarla, sokaklarda milis güçlerimizle, meydanlarda halk kitleleri ile zafere ulaşacaktır. Sömürgeci-İşgalci faşist iktidar birleşik devrim güçlerimiz karşısında kaybedecektir.

KBDH Milisleri olarak bu eylemimizle bir kez daha duyuruyoruz; “güneşimizi karartamazsınız” eylemcilerinin fedai duruşu işgalciliğe, faşizme karşı net çizgimizdir. Uluslararası komployu yapanların ezberini bozan bu direniş çizgisinde, faşizmin kimyasını bir kez daha biz bozacağız. Komplolar sökmedi, sökmeyecek. Birleşik kadın direnişi, faşizmi yıkacak!”