KCDK-E: Gelecek annelerimizin elindedir

KCDK-E Eşbaşkanlık Divanı, Anneler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “Gelecek, barış ve güzel günler annelerimizin ellerindedir” dedi.

Yazılı bir mesaj yayınlayan KCDK-E, “Bugün dünya Anneler günü. Savaşın, katliamların, baskıların gölgesinde çığlıkları bir dağ olmuş annelerin günü” dedi.

“Taybet Ana’nın öpülecek elinin buharlaştığı, Cumartesi annelerinin göz yaşlarının kuruduğu anneler günü. Anneler Günü’mü kutlayacak kimse bırakmadılar diyen Emine Şenyaşar’ın isyanı” diyen KCDK-E, devamla şunları ifade etti:

“Evlatları olmadan anneler gününü kutlayamayan özgürlük savaşçılarının annelerinin günü.

Rojava’da DAİŞ çetelerine ve soykırımcı Türk devletine karşı savaşta kız çocuklarını, erkek evlatlarını kaybeden annelerin günü. Rojhilat’da özgürlük tutkusuyla mücadele ettiği için idam edilen evlatların annelerinin günü.

Tüm dünyanın gözü önünde bu yüzyılda ABD, Rusya ve Avrupa’nın gözü önünde Gare’de, Zap’ta, Metina’da kahramanca direnip şehit düşen özgürlük savaşçılarının annelerin günü.

Cizre’de bodrumlarda yakılan, insanlığın seyirci kaldığı onlarca evladın annelerinin hafızalarında tutuşan isyanın günü.

Halepçe’de evladına sarılarak onu korumaya ve hayatta tutmaya çalışan annenin günü. Roboski’de faşist Türk devletinin, diktatör Erdoğan’ın kalleş kurşunlarıyla katledilen 34 gencin annelerinin günü.

Kurşun yağmuruna tutularak katledilen 12 yaşındaki Uğur Kaymaz, Cemile Çağırga, Tahir Yaramış, Elif Şimşek, Berat Güzel, Bişeng Goran, Ramazan Gümüş, Hidayet Tek, Esra Şalk, Müslüm İlhan, Enes Erdem daha ismini sayamadığımız yüzlerce çocuğun kara yaslara bağlanmış annelerinin günü.

Daha güzel bir dünya, özgür bir Kürdistan uğruna mücadele eden TC’nin kanlı zindanlarında isyan eden siyasi tutsakların annelerinin günü.

Yurdunu, toprağını korumak için evlatlarının yanında siper yoldaşı olarak savaşan yaşlı annelerin günü.

Bu coğrafya gözü yaşlı annelerin isyanlarıyla, gördükleri zulümle dolu. Bir halkın özgür olma tutkusuyla sürdürdüğü isyanın her gün bedellerini acıyla, katliamla ödediği bir coğrafya. Bir taraftan faşizmin kıskacına düşmüş, öldürme makinaları olarak yetiştirilen canavarların tabutlarının evlerine getirildiğinde koca bayraklarla vatan sağ olsun diyen annelerin, diğer taraftan bedenlerine işkence yapılan, cenazeleri gelmeyen, kaldırım altlarına gömülen ya da paket kutu içinde gönderilen, ikinci acıyı yaşayan annelerin günü.

Yeryüzü tekçi-erkek egemenliğinin altında inlemektedir. Kötülüklerin, savaşların kaynağı kapitalist sistem doğayı da insanlığı da katletmektedir. Kadın özünden ve toplumdan koparılarak tekrar tekrar pazarlanan meta haline getirilmiştir.

Erkeğin katliamına, şiddetine ve tecavüzüne sunulmuş kadınlar, anneler onurlu yaşam için, insanca bir dünya ve barış için isyanda. Gelecek, barış ve güzel günler annelerimizin ellerindedir.

Tüm Kürdistan’ın gözü yaşlı, yürekli kadınların, insanlığın, geleceğin ve barışın tek teminatı kadınların anneler günü kutlu olsun. Bedenlerin gül çiçekler açsın.”