'KDP tarihimizi satıyor, gerilla şerefimizi hatırlatıyor'

Başur'da yaşayan Eqlima Faiq Mehemed Emîn, Türk devletinin işgalci saldırılarına ve Başur hükümetine tepki gösterirken, "Gerilla ise bize şerefimizi hatırlatıyor" dedi.

Bakurê Kurdistan’dan devletin zoruyla göç ettirilen ve şu anda Başûrê Kurdistan’da yaşayan Eqlima Faiq Mehemed Emîn, Türk devletinin Kürtlere zulmederken hiçbir fark gözetmediğini dile getirdi ve “Türk devleti, Kürtleri birbirine vurdurmak, kırdırmak istiyor” dedi.

'BAŞUR'DA İYİ BİR GÜN GÖRMEDİK'

“Türk devleti, her zaman Kürtlerin düşmanıdır. Başûrê Kurdistan’da da iyi bir gün görmedik Türk devletinin uçakları başımızdan eksik olmadı. Hükümet, buna ses çıkarmıyor. Maddi ve manevi tüm değerlerimizle oynuyorlar. Her şeyin ticaretini yapıyorlar, İran devleti de Türkiye de tüm Kürtlerin düşmanı, ayrım yok onlar için. Bu köyde sadece biz yaşıyoruz ama ona rağmen Türk devletinin uçakları buraları vuruyor; topraklarımıza, hayvanlarımıza, insanlarımıza zarar veriyorlar. Bizi köylerimizden çıkarıyorlar ama buna ses çıkaran olmuyor."

'KDP, KÜRTLERİN TARİHİNİ SATIYOR!'

Başur hükümetinin, halkların kendi tarihlerini unutması için her şeyi yaptığını dile getiren Faik, şunları söyledi:

"Uçaklar topraklarımızı bile vururken daha farklı bir gündemle insanları oyalıyorlar. KDP, Kürtlerin tarihini satıyor ama hesap soran olmuyor. Zaten ses çıkaran olursa da ya tutukluyor ya öldürüyor. Tutuklanmak, ölmek, aç kalmak halka kalıyor; yaşamak da onların işi.”

'ÖZGÜRLÜK PARAYLA SATIN ALINMAZ'

Topraklarını bombalayan Türk devletinin geçim kaynaklarını hedef aldığını, hava saldırılarından kaynaklı köylerinde yaşayamadıklarını dile getiren Faiq, şöyle devam etti:

“Ben, punk toplayıp satarak yaşamımı idame ettiriyorum. Bu halkın hemen hepsi pirinç ekiyor, biçiyor, başkaları da bizi kullanarak ticaret yapıyor, siyaset yapıyorlar. Şimdi uçaklardan kaynaklı gidip geçimimizi sağlayan otları bile toplayamıyoruz. Gidip punk toplayacağız, uçak vuruyor, pirinç ekeceğiz, uçak vuruyor. Bu halk nasıl geçinecek?

Her şey para değil. Özgürlük, kardeşlik, barış parayla satın alınamayan değerlerdir. Beyni uyuşan bir toplum yaratmak istiyorlar. 'Gerillayı vuruyorum' diyor, gelip bizi vuruyor. Gerilla, bize şerefimizi hatırlatan, onurumuzu tekrar bizlere verenlerdir. Onlar bozuyor, gerilla düzeltiyor, onlar yıkıyor, gerilla yapıyor."

'ÖCALAN'LA KÜRTLERİN GÖZÜ AÇILDI'

Faiq, "Serok Apo'yu hiç görmemiştim, sadece kitabı geldiğinde resmini kitabın üzerinde gördüm. Okuma yazma bilen bir genç çağırdım, o bana okudu, ben de dinledim. Serok Apo ile Kürt halkının gözleri açıldı. Kadına yönelik değerlendirmelerine baktım, hepsini bizim için söylüyor; kadının da kendini tanıması gerekiyor. Başûrê Kurdistan’da kadınlar özgür değil ki. Parası olan, zengin olan özgürüz sanıyor. Özgür sayıyor kendini" şeklinde konuştu.

'HERKES KÜRTLERİN BİRLİĞİNE SAHİP ÇIKMALI'

Hep siyah giyen Eqlima Faiq, Kürdistan çocuklarının, halkının özgür olduğu bir gün beyaz giyeceğini dile getirirken, şunları da ekledi: "Kürdistan hala özgür değil. Çocuklarımız özgürce oynayamıyor sokaklarda, uçaklar vuruyor. Halk, gerillaya tepki duysun istiyorlar, onlar da bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz, oğullarımız, kızlarımız. Bizi birbirimize vurdurmak istiyorlar, kimsenin bu oyunlara gelmemesi gerekiyor. Herkes, Kürtlerin birliğine sahip çıksın."