KDP, Türk devletinin yaraladığı Şêxo’yu tutukladı

İşgalci Türk devletinin Güney Kürdistan’ın Kani Masi’ye beldesine bağlı Bigdadê köyüne yönelik düzenlediği bombardımanda yaralanan Silêman Mele Şêxo’yu tutukladı.

19 Kasım'da işgalci Türk devleti insansız uçaklar ve ağır silahlarla Kani Masi'ye bağlı Bigdadê köyünü bombaladı. Bu hava saldırılarının sonucunda Bêdehê köyünden Silêman Mele Şêxo yayınlanmıştı ve köylülerin malına mülküne büyük bir zarar gelmişti.

Tedavi olması gereken Şêxo'nun evi 20 Kasım'da KDP’ye bağlı güçler tarafından basıldı. Şêxo, Duhok asayişine götürüldü ve sonra da tutuklandı.

KDP’ye bağlı asayiş Şêxo'nun tedavi olmasına engel olurken, şimdiye kadar Şêxo'dan herhangi bir haber alınamıyor ve durumu da ailesinden gizleniyor.

Kani Masili H.S ''KDP bu yaklaşımlarıyla Türk devletinin planlarını uyguluyor. Saldıran taraflara karşı duracağına, suçsuz, günahsız, tedavi olması gereken insanları yakalıyor. Tüm KDP kurumlarının Türk devleti tarafından yönetildiğini biliyoruz ve KDP hiçbir tutum belirlemiyor" diyerek duruma tepki gösterdi.