KJK: 46’ıncı yılda demokratik yaşamı daha güçlü örelim

KJK: "PKK 46. yılına girerken, Önderliğimizin fiziki özgürlüğü, soykırım saldırılarını kırıp özgür Kürdistan’ı inşa etmek ve özgür Kürdistan’da özgür kadını ve özgür yaşamı geliştirmek için her zamankinden daha fazla kararlıyız."

KJK’nin, PKK’nin 45’inci yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesaj şu şekilde:

“Kürt halkının ve kadınların diriliş gününü ifade eden Partimiz PKK’nin kuruluş yıl dönümü olan 27 Kasım’ı başta Önder APO olmak üzere, Şehit Haki ve Şehit Sara şahsında canlarını özgür ve onurlu bir yaşam uğruna feda eden tüm değerli şehitlerimize, PKKlileşen halkımıza, dostlarımıza ve kadınlara kutluyoruz.

Şehit Haki Karer’den başlayarak bu 45 yılık mücadele sürecinde canlarını feda eden kahraman şehitlerimizin anısı önünde saygı ve minnetle eğiliyor, PKK`nin zafer tarzı ve şehitlerimizin fedai ruhuyla devrimi zafere taşımanın sözünü veriyoruz.

45 yıldır yaşamın her anına mücadele sığdıran, Kurdistan’ın dört parçasında Kürt halkının özgürlüğü için direnen partimiz PKK, sömürgeci devletlerin dört parça Kurdistan’da yaşama dair umudun zerresini bırakmadığı, kendi deyimiyle mezara koyup üzerini de betonladığı bir zamanda gelişti. Bu anlamda PKK bir umut ve özgürlüğü geliştirme partisidir. Kürt halkının, sosyalist ve demokratların, işçilerin, gençlerin, kadınların ve çocukların partisidir. Önder APO`nun “ikinci doğuşum” olarak ifade ettiği PKK`nin kuruluşu bu 45 yıllık mücadele tarihinde anlaşıldı ki özgür ve onurlu yaşamak isteyen herkesin doğum gününü ifade ediyor. Tecrübede ve kazanımlarda olgunlaşan partimiz, ruhta ve ilk günkü heyecanında ise hep genç kalmayı başarmıştır.

Bugün, dünyanın neredeyse her yerinde “PKK HALKTIR, HALK BURADA” sloganını 7 yaşındaki çocuğundan 70 yaşındaki ihtiyarına kadar herkesin haykırması bunun en anlamlı ifadesidir.  

PKK Kürdistan’da sıradan bir parti olmanın ötesine geçmiş, bir yaşam biçimi ve özgürlük ruhu olmayı başarmıştır. Önder APO dünyanın en zor işinin yeni bir insan yaratmak olduğu tespitiyle yola çıkmış ve sömürgeciliğin yok olmanın sınırına getirdiği Kürt insanını, PKK ile insanlık değerleriyle buluşturmuş, yeni insanın, yeni kadının gelişiminin yolu olmuştur. Bu anlamda PKK; toplumun vicdanı, ahlakı, onuru, özgürlüğü ve tüm insani değerlerinin toplamıdır.

Sadece Kürdistan’da değil dünyanın hiçbir yerinde kadının partilerdeki yeri fiziksel olmanın ötesine geçememiş, devrimler ve devrimciler ise kadın sorununu hep devrim sonrasına ertelemişlerdir. Kadının Kürdistan toplumundaki konumunun ikinci cins statüsünde olduğunu fark eden Önder APO, buna en radikal bir biçimde karşı durmuş ve PKK içinde kadınlara kendileri olabilecekleri ve kendilerini ifade edebilecekleri bir mücadele ve özgür yaşam alanı açmıştır. Bu anlamda PKK genelde Kürt halkının olduğu kadar, Kürt kadınının da yeniden doğuşunun ifadesi olan özgürlükçü paradigmasıyla” kadını kurtarmak toplumu kurtarmaktır” diyerek, kadın sorununu öncelemiştir. PKK’nin öncü kadrolarından, kahraman yoldaşımız Sakine Cansız ile başlayan bu mücadele, Önder APO’nun “PKK bir kadın partisidir” değerlendirmesiyle büyük bir anlam ve güce kavuşmuştur. Sömürgeciliğin ve feodalizmin cenderesi altında nefessiz bırakılan Kürt kadını PKK ile kendini tanırken, ulusal kurtuluş mücadelesi vermek kadar cins mücadelesi de vererek bugün; kadın partisi, kadın öz savunma birlikleri, demokratik kadın konfederal sistemi ve jineoloji ile tüm dünya kadınlarına ilham olmayı başarmıştır.

PKK’nin yaratmış olduğu bu güç, tarihte görülmemiş düzeylerde gelişen soykırım saldırıları karşısında direnen ve yine en son devrimci operasyonla da mücadeleyi yükselterek devam ettiren gerillayla yenilmez olduğunu kanıtlamıştır.

Sömürgeci faşist TC’nin her yıl bitirdiğini ifade ettiği Partimiz, bilakis daha da büyüyerek, Kurdistan ve Ortadoğu sınırlarını da aşıp evrenselleşen bir boyut kazanmış, bir çınar gibi toprağa köklerini salmıştır. PKK`nin 45. kuruluş yıl dönümünü kutladığımız bu yılda Kürt Halkının dostlarının ve dünya kadınlarının Önder APO’nun fiziki özgürlüğü için başlatmış oldukları “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi, PKK`nin ve Önderliğin evrenselleştiğinin bir göstergesi olmuştur.

Bugün Önder APO İmralı’da PKK’nin bitmeyen ve yenilmeyen çizgisi, umut ve inancı ile eşsiz bir direniş içindedir. Gerillamız, halkımız Önder APO’nun ve yine büyük şehitlerimizin izinde şaşmadan yürüyerek büyük bir direniş içindedir. Bizler de kadınlar olarak bu 45 yıllık mücadele tarihinden, kahraman fedai şehitlerimizden aldığımız güç, irade, inanç ve tecrübe ile mücadelemizi zafere taşıyacak, insanlık değerlerini ifade eden PKK ruhunu demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigmayı inşa ederek daha da köklü hale getireceğimizin sözünü yeniliyoruz. PKK 46. yılına girerken, Önderliğimizin fiziki özgürlüğü, soykırım saldırılarını kırıp özgür Kurdistan’ı inşa etmek ve özgür Kurdistan’da özgür kadını ve özgür yaşamı geliştirmek için her zamankinden daha fazla kararlıyız.

Partimizin 45. kuruluş yıl dönümü vesilesiyle bir kez daha tüm Kürt halkını, dostları, PKK’nin genç ruhunu taşıyan tüm gençleri ve kadınları; özgür, adil ve demokratik yaşamı daha güçlü örmeye, PKK saflarına katılarak insanlık ve özgürlük değerlerini koruyup, sahiplenmeye ve daha da ileriye taşımaya çağırıyoruz.