KJK'den Habibe Çiftçi için başsağlığı mesajı

Kanser hastalığı sonucu yaşamını yitiren Habibe Çiftçi’ye ilişkin açıklama yapan KJK, “tüm hayatları boyunca mücadele içinde olmuş olan bu ailemize, bu aileden olan gerilla arkadaşlarımıza Habibe Çiftçi'nin vefatı dolayısı ile başsağlığı diliyoruz" dedi.

KJK Koordinasyonu açıklaması şöyle:

“Habibe Çiftçi 20 Ocak’ta kanser sonucu Aydın’da tedavi gördüğü hastanede vefat etmiştir. Habibe Çiftçi 1975’te Bitlis-Norşin’de dünyaya gelmiştir. Çok  yurtsever bir aile içinde büyümüştür.

Annesi Rahime Çiftçi, 1971 darbesinden sonra köylerine yapılan baskında köylülere uygulanan ağır işkenceye karşı durduğu için başından aldığı darbeler sonucu daha sonra felç geçirip vefat etmiştir. Babası Ferman Cemil de 1980’lerin sonunda gördüğü işkencelerden ötürü beyin kanaması geçirip vefat etmiştir.

Üç kardeşi de saflarımızda olup, Kendisi de ağır hastalıklarına rağmen sürekli olarak mücadelemizin çeşitli alanlarında, cezaevinde kalmış, ağır işkenceler görmüş ancak hiçbir zaman mücadeleden kopmayarak başta kadın çalışmaları olmak üzere bir çok çalışmaya aktif olarak katılmıştır.

Bugün Kürt kadın özgürlük mücadelemiz kendi sınırlarını aşmış ve evrensel bir hareket halini almıştır. Önder APO’nun ideolojisi temelinde başta kuzey Kürdistan olmak üzere milyonlarca Kürt kadını Habibe Çiftçi’nin şahsında görüldüğü üzere bu mücadele içine katılmış kendini tanımış, özgürlük ruhu temelinde gelişim sağlamıştır.  Kadın özgürlük hareketinin, Kürt halkının fedakar, emekçi üyesi Habibe Çiftçi arkadaşımızın kanser den vefatını büyük üzüntü ile öğrendik. Değerli Habibe Çiftçi’yi saygı ile anıyoruz.

Kürt halkının mücadele tarihinde bakıldığında mücadeleye her şeyi ile katılan böylesi aileleri görmekteyiz. Halkımızın özgürlük mücadelemiz yurtseverlik ilkesinden asla taviz vermeyen bu insanlarımız sayesinde gelişmiş, büyümüştür. Ve halen de Kürdistan ve Türkiye’nin dört bir köşesinde yaşayan bu ailelerimiz sayesinde özgürlük mücadelemiz büyümüş, gelişmiştir. Bitlis- Norşin’li olan Habibe Çiftçi ailesi de  bu ailelerimizden bir tanesidir.  

Bu temelde tüm hayatları boyunca mücadele içinde olmuş olan bu ailemize,  bu  aileden olan gerilla arkadaşlarımıza  Habibe Çiftçi'nin vefatı dolayısı ile başsağlığı diliyor, saygı ile anıyoruz. Özgürlük mücadelemizin tüm zorluklarını, büyük fedakarlık ve bedellerle karşılayan bu ailelerimizin, devrimcilerin şahsında özgür Kürdistanı yaratma sözümüzü yeniliyoruz.”