KJK: PKK halklaşarak alternatif özgür yaşamı toplumsallaştırdı

PKK’nin 43’üncü kuruluş yıldönümüne ilişkin açıklama yapan KJK Koordinasyonu, “Önder Apo’ya güçlü bir şekilde sahip çıkalım ve büyük sorumlulukla, görevlerimizi başarıyla yerine getirelim. Zaferi sağlayalım” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan KJK Koordinasyonu PKK’nin 43’üncü yıldönümünü kutladı.

“27 Kasım 1978 yılında Kürt halkı, kadınlar açısında direniş ve özgürlük tarihinin ilk adımlarıdır, Partimizin kuruluşu. Aynı zamanda bir milat olmuştur. Kürt halkı, kadınlar Önder Apo öncülüğünde Haki Karerlerin, Mazlum Doğanların, Kemal Pirlerin, Hayri Durmuşların, Sakine Cansızların ve bir grup kararlı, inançlı ve cesaretli devrimcinin öncülüğünde büyük bir özgürlük, eşitlik ve adalet arayışı ekseninde kurulmuştur.

Partimiz PKK’nin 43. yılı öncelikle Önder Apo’ya, tüm halkımıza, kadınlara, direnen tüm halklara, yoldaşlara ve tüm dostlarımıza kutluyoruz. Partimiz bir şehitler partisidir. Bugün dolayısıyla ile Nuda Karker, Viyan Soran, Helmet, Delal Amed, Kasım Engin, Leyla Agiri, Egîd Civyan, Yılmaz Dersim şahsında tüm şehitlerimizi sevgi ve saygıyla anıyoruz. Özgür Kürdistan, özgür toplum ve özgür kadın yaratma yolundaki demokratik ulus mücadelemizi ve Önder Apo’nun özgürlük hamlesini yükseltme sözümüzü yeniliyoruz” diyen KJK Koordinasyonu şunları belirtti:

“Partimiz PKK 43 yıldır yürüttüğü büyük insanlık davamızın güçlü çalışmaları ve direnişi ile sadece Kürt halkının değil, kadınların, dünya halklarının da özgürlük ve kurtuluş umudu olmayı, demokratik modernite paradigması ile başarmıştır.

PKK ile birlikte kadınlar, erkek egemen sistemi parçalayarak yaşama yeni özgür bir bakış ile kendi öz varlığını derinden görerek pratikleşmelerini yaşadılar.

PKK BİR KADIN PARTİSİ OLARAK BÜYÜDÜ

PKK ilk kuruluş döneminde öncelikle kadının katılımını, kadın özgürlük çizgisini stratejik ele alarak ve sürekli olarak yeni ve özgür kadın ve erkek kişiliğini derin bir biçimde devrim mücadelesi içinde oluşturarak başlamıştır. Aynı vakit bunu halklaştırarak alternatif özgür bir yaşamı toplumsallaştırmıştır. PKK bir kadın partisi olarak büyüyerek günümüzde en etkili özgürlük partisi oldu.

PKK Önder Apo öncülüğünde, kadın özgürlük çizgisine ve mücadelesine sürekli bir derinlik kazandırarak diğer tüm sosyalist partilerden ayrıcalığını ve özgün farkını çok güçlü biçimde geliştirmiştir. PKK’nin kuruluşu, ideolojisi, felsefesi ve yaşam tarzı ile Kürdistan da kadına yönelik var olan şiddeti, zayıflatmıştır. Bu açıdan Önder Apo’nun deyimi ile ‘PKK bir kadın partisidir.’

PKK DÜNYA HALKLARINA ÖNCÜLÜK YAPMAKTADIR

Bugün partilerimiz PKK’nin ve PAJK öncülüğünde büyüyen özgürlük mücadelemiz bilinçlenen, örgütlenen, savaşan özgür kadın gerçeğini her açıdan ortaya çıkarmış ve bunu başarmıştır. Kürt kadınları kendi öz örgütlemelerini, partileşmesini, ordulaşmasını, demokratik konfederal sistemlerini yaratarak tüm dünya halkları açısından da yeni bir özgür doğuşun öncülüğünü gerçekleştirmişlerdir.

Partimiz PKK tam 43 yıl önce Önder Apo öncülüğünde atılan bu özgürlük tohumunun yeşermesiyle, şimdilerde dünya halklarına büyük bir özgür yaşam sunmaktadır. Önderliğimizin güçlü emekleri sonucunda, Kuzey Kürdistan’da kuruluşu gerçekleştirilerek, büyük zorluklar, sabır, emek ve çaba ile bugün tüm Ortadoğu ve dünya halklarına öncülük yapmaktadır. Ve büyük bir özgürlük umudu haline gelmiştir.

PKK’nin 43. yılında tüm sol ve sosyalist hareketler, özgürlük arayışçısı olan insanlığa öncülük edecek bir düzeye gelmiştir.

Partimiz PKK 43. yılında da her zaman bağımsız öz gücüne dayanarak, demokratik modernitenin, özgürlük çizgisini başta Kürt halkı ve tüm Ortadoğu halkı için korumuş ve geliştirmiştir. Bugün Önder Apo’nun özgürlük ve çözüm paradigması Ortadoğu da üçüncü çizgi, demokratik Ortadoğu konfederalizmle tüm halkların, kadınların özgür yaşam ütopyası haline gelerek dalga dalga örgütlenerek hayat bulmaktadır. Demokratik ulus paradigmasıyla bir kadın ve halklar devrimi olarak; Bakur-Rojhilatı Suriye’de tüm halkların ve kadınları çekim merkezi olmayı kazanmıştır.

PKK 43. yılında demokratik modernite, demokratik ulus paradigmasını daha güçlü bir inşa ile karşılamaktadır. Bu bakımdan tüm parti görevlerimizi büyük bir iddia ve kararlılıkla yerine getirmenin heyecanı ve coşkusunu, moralini taşımaktayız.

HAMLELERE GÜÇLÜ KATILIM

Partimiz 43. yılında kadın özgürlük çizgisinde, kadın devrimi, toplumsal dönüşümü sağlayan en büyük değişim çizgisi olmuştur. 43. yılında daha fazla partileşerek, Önder Apo’nun çizgisinde özgürlük yürüyüşümüzü, TC’nin soykırımcı savaşına ve planlamalarına karşı yine işbirlikçiliğe karşı, her alanda ve her çalışmada öncü parti duruşumuzla, Tecride, Faşizme, İşgallere Son; Özgürlüğü Sağalama Zamanı yine Kadın Kırımına Karşı Özgür Kadın ve Toplumu Savunma Zamanı hamlesiyle, Önder Apo’ya güçlü bir şekilde sahip çıkalım ve büyük sorumlulukla, görevlerimizi başarıyla yerine getirelim. Zaferi sağlayalım.

Dolayısıyla Apo’cu çizgide güçlü ve doğru partileşmeyi ve her alanda demokratik ulusun inşasını geliştirelim. Zafer çizgisinde mücadeleyi yürütelim. PKK’nin 43. yılını büyük mücadele ve zafer yılı haline getirerek, Önder Apo’nun özgürlüğü, özgür Kürdistan ve zafere doğru ilerleyeceğiz.”