Kongra Star: Türk devletinin hapishanelerinde işkence ve tecavüz var

Kongra Star Rojava Koordinasyonu, Garibe Gezer'in yaşamını yitirmesine dikkat çekerek, Türk devletinin hapishanelerinde işkence ve tecavüzün olduğunu vurguladı.

Kongra Star Rojava Koordinasyonu, cezaevinde 'şüpheli' şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer için yazılı bir açıklama yaptı.
Türk devletinin Garibe Gezer’in intihar ettiği yönündeki iddialarını reddeden Kongra Star, “Türk devleti Garibe Gezer’in intihar ettiği yönündeki iddiaların ilişkin detayları açıklığa kavuşturmalı. Aksi halde Gezer’in yaşamını yitirmesine yönelik şüpheler ortadan kalmayacak. Yaşananlar hapishanelerdeki insan hakları ihlalini bir kez daha gözler önüne seriyor. Türk devletinin hapishanelerinde işkence, şiddet ve tecavüz olayları günbegün yaygınlaşıyor. Garibe Gezer isimli tutsak, kısa süre önce kız kardeşi ile yaptığı konuşmada çıplak arama ve şiddete maruz kaldığını, tedavi edilemediğini söyledi” dedi.
Türk devletinin hapishanelerinde tutsaklara yapılan sistematik işkenceyi kınayan Kongra Star, AKP-MHP iktidarının insan hakları örgütlerinin gözü önünde tutsaklara işkence yaptığına dikkat çekti.
Açıklamasının sonunda sivil örgütlere, uluslararası topluma ve insan hakları örgütlerine çağrı yapan Kongra Star, Türk devletine baskı yapılmasını istedi.