Kongreya Star: 16 yılda birçok kazanım elde ettik

Kongreya Star Koordinasyonu, 16’ncı kuruluş yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada, “16 yıllık mücadelemizde birçok başarı ve kazanımlar elde ettik” dedi.

Yazılı bir açıklama yapan Kongreya Star, “Kongreya Star’ın kuruluşunun 16’ncı yıl dönümü vesilesiyle Rojavalı kadınlar olarak, barış ve özgürlük devrimi, kadınları güçlendiren ve kadınların öncülük ettiği demokrasi devriminin ruhuyla, kadın ve toplum özgülüğü için her türlü değeri önümüze sunan Önder Abdullah Öcalan’ı kutluyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Tüm mücadele arkadaşlarımızı, devrimimizin meşalelerini, direnişimizin sembollerini, kadınları özgürlüğün en üst seviyesine doğru götürmek için şehit düşen Şehit Sakine Cansız, Bêritan, Zîlan, Leyla Agirî, Hevrin Xelef, Aqide Ana, Arin Mirkan, Zehra Berkil, Amara, Avesta ve ölümsüz direnişçiyi kutluyoruz.

Kongreya Star 2005 yılında zor şart ve koşullarda kuruldu. Örgütümüzün kuruluşu, Kürt, Arap, Süryani kadınların  kimliğine, tarihine yönelik yıllardır yürütülen inkar politikalarına karşı  örgütsel bir tepkidir

16 yıllık mücadelemizde birçok başarı ve kazanımlar elde ettik. 19 Temmuz devrimi, kadınların önünü açtı ve Önder Abdullah Öcalan’ın felsefe ve düşüncelerinin siyasi, ahlaki, kültürel, toplumsal, ekonomik ve askeri derinliği bir kez daha ispatlandı.

Kobanê’nin Helinc köyünde siyasi eylem yapan kadın yoldaşlarımıza yönelik katliam ile özgür yaşamı talep eden tüm kadınlar hedef alındı. Devrimimizin sesiyle bize yönelik her türlü vahşi saldırılara karşı mücadeleyi arttıracağız diyoruz. Halkımıza, özellikle de kadınlara yönelik tüm sistematik saldırılara bir cevap olan halkın devrimci ruhunu inşa edene kadar Önder’imizin düşüncelerini ve felsefesini takip edeceğimize söz veriyoruz. 

Tüm kadın örgütlerini, insan hakları örgütlerini, Kuzey ve Doğu Suriye başta olmak üzere Ortadoğu ve dünyada barışa öncülük eden, demokrasi ve özgürlük için mücadele eden kadınların haklarını korumak için görevlerini yerine getirmeye çağırıyoruz.”