Kongreya Star: İşgal son bulana, tutsakla özgürleşene kadar…

Kongreya Star, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada Türk işgalini sona erdirene ve siyasi tutsaklar özgürleşinceye kadar “İşgale Hayır, Komploya Hayır, Şiddete Hayır” kampanyasını sürdüreceklerini vurguladı.

Yazılı bir açıklama yapan Kongreya Star,  “Kuzey ve Doğu Suriyeli kadınlar olarak kendimizi mücadelenin mirasına dayandırıyoruz. Şehit Rossa Luxembourg, Clara Zetkin, Sakîne, Zîlan, Arîn, Zehra, Hebûn, Emîne Ana, Hind ve Seda’nın direniş ruhuyla mücadeleyi büyüteceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

“Yaşamımızın her anında şiddete, eşitsizliğe, işgale ve soykırıma karşı direneceğiz. Özgürlüğe, eşitliğe ve demokrasi amacımıza ulaşıncaya kadar direnişimizi sürdüreceğiz.

Rojava (Kuzey ve Doğu Suriye) kadınları, DAİŞ çeteleri şahsında işgalci güçlere karşı adeta kahramanlık efsanesi yazdı. Kadınlar bugün bile egemen zihniyetin temsilciliğini yapan, kadınları katleden, iradesini kıran ve özgürlüğü elde etmek için verdiği bütün girişimlerin önünde duran işgalci Türk devleti ve çetelerinin karşısında duruyor. Geri kalmış zihniyet bu zamana kadar toplumlarda kendisi saklamış, erkekler de gelenek ve görenek adı altında kendilerini özgürleştirmemişlerdir. Zihniyetin değişmesi için direnişin ve mücadelenin bütün alanlarda olması gerekir.

Ortadoğu toplumlarındaki egemen zihniyetin değişmesi için bütün gücümüz, emeğimiz ve birliğimizle her gün mücadele ediyoruz. Kadın ve erkek özgürlüğünün olduğu bir toplumu inşa etmek için çabalıyoruz. Mücadele gücümüzü, kadın özgürlüğü için canını feda eden şehitlerin iradesinden ve kadının iradesini hedef alan bütün tehlikelere karşı duran kadın örgütümüzden alıyoruz. İster fikirsel ister bedensel olsun öz savunma görevimizi her türlü saldırı, özel savaş ve askeri savaşta yerine getiriyoruz.

Bundan dolayı ‘İşgale Hayır, Komploya Hayır, Şiddete Hayır’ şiarıyla yürüttüğümüz kampanyayı işgal edilen toprakların kurtarılması, göçmenlerin topraklarına dönmesi ve faşistlerin hapishanelerinde tutuklu bulunan kadınları özgürleştirinceye kadar sürdüreceğiz.

Bu vesileyle bütün direnişçi, özgürlükçü kadınları ve hapishanelerde Leyla Güven ile Zeyneb Celaliyan gibi direnen bütün kadınları selamlıyoruz. Kadının sesinin özgürce yükselmesi için her türlü zulüm ve faşizme karşı mücadeleyi büyütme çağrısı yapıyoruz. Önder Abdullah Öcalan’ın fikir ve felsefesinin kadına verdiği gerçek desteği esas alarak eşitliğin, adaletin, kadın haklarının ve onurunun korunduğu bir özgür toplumu inşa etmeliyiz.”