Kongreya Star’dan 8 Mart için ortak mücadele çağrısı

Kongreya Star Koordinasyonu, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kadın özgürlüğü için ortak mücadele ve birlik mesajı verdi.

Yazılı bir açıklama yapan Kongreya Star, “Kadınlar bütün dünyada direndi ve ortak bir sesle direnmeye devam ediyor. Kadınlar geçen yüzyılda, yaşamı cehenneme çeviren erkek zihniyetinin kontrolü altında olan kurumlarda farklı bir duruş sergiledi” dedi.

Kongreya Star, “Rojavalı (Kuzey ve Doğu Suriye) kadınlar olarak, kadın devrimin bedellerinin çok ağır olduğunu ve birçok zorlukla karşılaştığını biliyoruz” diye ekledi.

Açıklama şöyle devam etti: “Bir ay önce yoldaşlarımız Seda ve Hind, Hesekê’nin Şedadê ilçesinde özgürlük yolunu seçtiği için şehit oldu. Her şehit de ataerkil geleneklere karşı durduğu için vahşi bir şekilde katledildi. Kadın davasından vazgeçmeyen ve bu yolda canını feda eden şehitlerimizin intikamı için irademizi güçlü tutup mücadelemizi büyüteceğiz.

Direniş ve mücadelemize devam edeceğimize dair söz veriyoruz. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü ‘Mücadelemiz kadın devriminin garantisidir’ şiarıyla kutluyoruz.

Mücadele ve devrimizde bize destek veren bütün kadınları anıyoruz. Özgür ve eşit bir yaşam için mücadele eden bütün kadınları selamlıyoruz.”