Kongreya Star: Serhildan rejim politikalarını boşa çıkardı

Kongreya Star, "12 Mart Baas rejiminin politikalarını boşa çıkardı" diyerek, günümüzdeki çözümün ise diyalogda olduğuna dikkat çekti.

Kongreya Star Rojava Koordinasyonu, Qamişlo Serhildanı’nın 16’ncı yıl dönümüne ilişkin bugün yazılı açıklama yaptı.

'DÜŞMANLAŞTIRMA POLİTİKASI BOŞA ÇIKARILDI'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Bugün 12 Mart Qamişlo Serhildanı’nın yıl dönümü. Serhildanın kıvılcımları Qamişlo’daki Beledî (bugünkü 12 Mart Şehitleri Stadı) stadında başlayarak Rojava kentlerine, Halep’e ve Şam’a yayıldı. Kürt ve Arap halklarını çatıştırmak isteyen Baas rejimi, statta oynanan maçta Arap gençlerini Kürt gençlerine karşı kışkırtmış ve bu şekilde başlayan olaylar sonucu onlarca sivil şehit olmuştur.
Serhildanın yıl dönümü olan bugün de (12 Mart) Qamişlo Serhildanı şehitleri şahsında tüm özgürlük şehitlerini anıyoruz. Rojava Devrimi’nin gerçekleşmesiyle beraber Suriye halklarının katılımıyla Rojava bölgelerinde Demokratik Özerk Yönetim’in ilan edilmesi, Baas rejiminin halkları birbirine düşmanlaştırma politikalarını boşa çıkarmıştır.

'KRİZİN TEK ÇÖZÜMÜ DİYALOG'

Öte yandan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad tarafından yapılan son açıklamaların bölge halklarına hizmet etmediğini; bu söylemlerin Suriye’deki krizi derinleştiren, Kürt halkı başta olmak üzere bölge halklarına karşı inkarcı ve şoven bir yaklaşımın ürünü olduğunu belirtiyoruz. Buna karşı Suriye krizinin tek çözüm yolunun Suriyeliler arası diyalog olduğunu bir kez daha önemle vurguluyoruz.
Kongreya Star olarak, Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Sisteminin bir parçasıyız. Suriye krizinin çözümü için başlıca çözümün demokratik projeleri hayata geçirmek olduğuna olan inancımızı yineliyoruz.
Bu temelde Suriyeli tüm kadınları demokratik, çoğulcu, ademi merkeziyetçi bir Suriye inşa ederek bölgenin güvenliğini sağlamak adına birlik olmaya çağırıyoruz."