Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, Rojava Devrimi’nin yıldönümünü kutladı

Rojava Devrimi’nin yıldönümüne ilişkin açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi, “Suriye’nin demokratikleşmesi için Özerk Yönetim eşsiz bir model oldu” dedi.

Rojava Devrimi’nin 9’uncu yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi şunları belirtti:

“19 Temmuz 2012’de ilk kıvılcımının parladığı Rojava devrimi tarihin en eşsiz devrimlerinden biri oldu. Yıllarca görmezden gelinen, baskı altında tutulan, asimilasyona maruz bırakılan halklar iktidarlara karşı baş kaldırarak bütün haklarını elde etti.

Kuzey ve Doğu Suriye’de devrimin ardından yeniden inşa süreci başladı. Özerk Yönetim tarafından yönetilen yeniden inşa sürecinde halklar arası eşitlik temelinde toplumsal sorunlara çözümler üretildi. Suriye’nin demokratikleşmesi için Özerk Yönetim eşsiz bir model oldu.

Tarihi devrimde kadınlar her alanda kendini göstererek var olduğunu gösterdi. Devrimde büyük bir rol oynayan kadınlar, Özerk Yönetim ile birlikte çok fazla kazanım elde etti. DAİŞ’in yok edilmesinde öncü rol oynayan kadınlar, insanlığın bütün değerlerini koruma noktasında sembol haline geldi.

19 Temmuz devrimi halklar arası birliği güçlendirmiş, baskıcı iktidarları al aşağı etmiştir. Faşist Türk devleti Rojava devrimini ortadan kaldırmak için Efrîn, Girê Spî ve Serêkaniyê’yi işgal etti. Suriye krizinin uzamasına neden olan Türk devleti, hegemonyasını güçlendirmek için çeteleri kullandı. Çeteler eliyle işgal altındaki bölgelerde demografik değişim suçu başta olmak üzere çok sayıda kirli suç işledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Kadın Meclisi olarak eşsiz bir devrim olan ve kadın devrimi olarak da bilinen Rojava devrimini 9’uncu yıldönümünde bir kez daha anıyoruz. Devrimin tüm halklara kutlu olmasını diliyoruz. Devrimin getirdiği değerlere sahip çıkma sözümüzün arkasındayız. Askeri, siyasi ve toplumsal olarak Özerk Yönetim’in yanında olmaya devam edeceğiz.”