'Leyla Güven'in direnişini büyüteceğiz'

HDP ve HDK İl Kadın Meclisi, Leyla Güven'in rehin alınmasını protesto etti, direnişi büyütme mesajı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Ankara İl Kadın Meclisi, 22 yıl 3 ay hapis cezası verilen ve ardından rehin alınan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven için HDP Ankara İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıya HDP’li kadınların yanı sıra Ankara Kadın Meclisi, İlerici Kadın Meclisi ve Yeni Demokrat Kadın üyeleri katıldı.

'BU KARAR HEPİMİZE YÖNELİK'

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu, "Leyla Güven şahsında verilen bu karar ile iradesi teslim alınmak istenen başta Kürt halkı ve kadınlar olmak üzere toplumsal muhalefete gözdağı verilmek istenmektedir. Bu karar bizim için yok hükmündedir” dedi.
Güven'in, ömrünü kadınların ve Kürt halkının mücadelesine adadığı ve bu uğurda bedeller ödediğini vurgulayan Sinemillioğlu, “Bu ülkede ne iktidarlar gitti ama bizler kaldık" dedi.
Sinemillioğlu, "Tecrit politikaları son bulana kadar mücadelemiz devam edecektir" mesajını da verirken, "Kürt ve kadın düşmanlığı politikalara karşı diz çökmüyor, boyun eğmiyoruz" diye belirtti.

'DİRENİŞE DEVAM' MESAJI

Yeni Demokrat Kadın üyesi Deniz Akbıyık, "Leyla Güven’in tutuklanmasını da kadına yönelik saldırılardan ayrı tutmuyoruz. Biz dışarıda Leyla içeride mücadele etmeye devam edeceğiz. Kadın mücadelesini yükselteceğiz" diye konuştu.
İlerici Kadın Meclisi adına konuşan Sude Sivri ise Leyla Güven’in içeride direnmeye devam edeceğini bildiklerini belirterek, kendilerinin de dışarıda mücadele edeceklerini vurguladı.
Kadınlar, toplantının ardından Leyla Güven için yeni yıla ilişkin hazırladıkları dayanışma kartlarını iletmek üzere Yenişehir PTT’ye gitti.