Leyla Güven'in tutuklanmasına Amed’en tepki yağdı

HDP Amed İl Örgütü, DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven’in gözaltına alınıp tutuklanmasına tepki göstererek, "Mücadelemiz Kürt halkı ve Kürdistan'ın özgürlüğü içindir. Hiç bir zaman boyun eğmedik eğmeyeceğiz" dedi.

HDP Amed İl Örgütü, HDP Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’e verilen 22 yıl 6 ay hapis cezasının ardından gözaltına alınıp tutuklanmasına düzenledikleri basın açıklaması ile tepki gösterdi. Amed’in Koşu Yolu Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına, DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, Tevgera jinên Azad (TJA) Sözcüsü Ayşe Gökkan, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır, HDP Amed Milletvekili Semra Güzel, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Beycan Taşkıran, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) yöneticileri, HDP ve DBP İl ve ilçe yöneticileri katıldı.

‘BOYUN EĞMEYECEĞİZ’

HDP Amed İl Eşbaşkan Vekili İrfan Soner, iktidara gelmeden önce dilinden hak, hukuk, adalet kavramlarını düşürmeyen partilerin şimdi gerçek yüzlerinin gün yüzüne çıktığını söyleyerek, "Bu partilerin pratik uygulamaları tutuklama, işkence, insan hakları ihlali ve kurumların kapatılması oldu. Biz HDP olarak nasıl ki zulmün karşısında boyun eğmedik, bundan sonra da boyun eğmeyeceğiz. Ne yaparsanız, yapın. Dışarıda ve cezaevlerinde siyasetimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Siyasetimiz ile sizi tarihten sileceğiz. Başta Leyla Güven ve tutuklu siyasetçilerimiz bizim onurumuz ve halkların onurudur. Biz HDP olarak her zaman onların destekçisi ve yollarının takipçisi olacağız" dedi.

‘MÜCADELEMİZ İNSANLIK MÜCADELESİDİR’

Daha sonra söz alan DTK Eşbaşkanı Berdan Öztürk, faşizmin Kürtleri siyasetsiz bırakmak istediğini dile getirerek şöyle konuştu: "Leyla Güven siyaset yaptığı için bugün tutuklandı. Amaç bizi sessiz bırakmaktır. Faşist iktidar çaresizlikten bize saldırıyor. Mücadelemiz insanlık mücadelesidir. Mücadelemiz Kürt halkının ve Kürdistan'ın özgürlüğü içindir. Bunun için asla boyun eğmeyeceğiz. Diz çökmeyeceğiz. Tutuklansak da içeride de mücadelemizi sürdüreceğiz. Leyla Güven şahsında tüm özgürlük tutsaklarını selamlıyorum."

TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, "TJA erkek egemen devlete karşı boyun eğmeyecektir. Eğer bunu hayal ediyorsanız bu hayalden vazgeçin. TJA olarak hiç bir zaman faşizmi kabul etmedi. Hiç bir zaman boyun eğmedik boyun eğmeyeceğiz" diye konuştu.