Londra’da 3 Ağustos protestosu

Londra Kürt Halk Meclisi, DAİŞ çetelerinin 3 Ağustos’ta Şengal’e saldırısı ve ardından gerçekleştirdiği katliamı teatral bir gösteri ile protesto etti.

3 Ağustos 2014’te DAİŞ çetelerinin Şengal’e saldırması ve gerçekleştirilen Êzidî Soykırımı yıldönümü dolayısıyla düzenlenen protestolar sürüyor. Londra’da Kürt Halk Meclisi, Roj Kadın Meclisi ve Özgür Roni Gençlik Meclisi öncülüğünde kentin en işlek bölgelerinden olan Camden Town’da protesto eylemi yapıldı.

Eylemde, özellikle Türk devletinin destek verdiği DAİŞ çeteleri protesto edilirken, çetelere karşı savaşan HPG ve YPG/YPJ lehine sloganlar atıldı.

Katliamı anlatan fotoğraflar ile çok sayıda dövizin taşındığı eylemde, bir de Kürt Halk Meclisi Kültür Komisyonu tarafından hazırlanan skeç gösterildi. Sokak ortasında yapılan skeçte DAİŞ çetelerinin Êzidî halkına yönelik katliamı anlatılırken, HPG’nin katliama müdahale ettiği de temsili olarak anlatıldı. Sahnelenen oyun izleyenlere duygusal anlar yaşatırken, özellikle kadınların üzerine giydirilen çarşafları çıkartmaları ise alkış ve sloganlar ile karşılandı.