Londra’da 8 Mart etkinlikleri ‘dayanışma’ ile başladı

Londra’da 8 Mart etkinliklerine tutsak kadınlara gönderilen ‘dayanışma’ kartları ile start verildi.

Aralarında Kürt Kadın İnisiyatifi, SKB, Alevi ve yöresel derneklerin kadın yapılarından oluşan Londra Kadın İnisiyatifi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Bruce Grove Postahanesi önünde bir araya geldi.

Kadınlar, sık sık "Jin, jiyan, azadî" sloganı attı.

Burada Kadın Dayanışması adına yapılan açıklamada, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü karşılamaya hazırlanırken, kadınlar olarak erkek egemen zihniyetin kadın ve halklara karşı baskıcı, ötekileştirici, dışlayıcı ve ırkçı yapısına karşı sesimizi yükseltiyoruz. Kadın düşmanı ve egemen sistemi temsil eden AKP-MHP faşist iktidarı kadın kırım politikalarının yürütücüsüdür. Bunun en önemli göstergelerinden biri de rejimin esaret altına aldığı politik kadın tutsaklardır” denildi.

Kadın Dayanışması, 8 Mart vesilesi ile “Kadın kırımına karşı özgür kadını ve toplumu savunma zamanı’’ şiarıyla tutsak kadınlar ile dayanıştıklarını ifade ederek, kadın özgürlük mücadelesinin eril egemen devlet zihniyetine karşı yekvücut olduğunun altı çizildi.

Kadınlar, açıklamanın ardından aralarında Aysel Tuğluk, Gültan Kışanak ve Figen Yüksekdağ’ın bulunduğu tutsak kadınlara dayanışma kartı gönderdi.