Londra'da 'diktatör yargılansın' eylemi

Türk diktatörünün yargılanması için "100 neden ve 100 bin imza" kampanyası çerçevesinde, Londra’da bulunan Amnesty International merkezine özel bir dosya verildi.

Britanya Kürt Kadın İnisiyatifi, Erdoğan rejiminin kadınlara yönelik saldırıları, baskıları ve katliamlarını içeren kanıt niteliğindeki bir dosyayı Uluslararası Af Örgütü'ne teslim etti.

Dosyanın teslim edilmesinin ardından Kürt Kadın İnisiyatifi adına yapılan açıklamada “dikatatör yargılanmalı” vurgusu yapıldı.

İnisiyatif adına kısa bir konuşma yapan Elif Sarıcan, hazırlanan dosyanın Erdoğan rejimi ve AKP-MHP’nin kadın düşmanı zihniyetine dikkat çekerek, “Erdoğan rejimi ve AKP yönetimindeki Türkiye’de kadına yönelik şiddet gün geçtikçe artarken, başta Kürt kadın siyasetçilere yönelik baskılarda artık çığırından çıkmıştır" dedi.

Sarıcan, "Türk devletinin kadına yönelik savaşı, tecavüzcüleri cezalandırmaması ve kadın cinayetlerini normalleştirmesi de hiçbir zaman kabul görmeyeceği gibi Avrupa’dan da çok büyük tepkiler almaktadır. Erdoğan ve zihniyetinin kadına yönelik saldırgan tutumu hem çağ dışı zihniyetinin hem de kadınlardan korktuğunun en büyük göstergesidir" diye ekledi.

KADINA ŞİDDET BARBARLIKTIR

Dosyanın teslim edilmesi sırasında hazır bulunan Melanie Gingel ise “Bu dosya Türk devleti tarafından veya Türk devleti zihniyeti sayesinde katledilen 100 kadının hikayelerini de içeriyor, bu hikayeler gerçek yaşamlardır" ifadelerini kullandı.

Gingel, "Türk devletinin kadına yönelik soykırımcı yaklaşımı kadınların hikayelerini yarım bırakıyor, dileriz diktatörün yargılanması için daha fazla sebep aranmaz çünkü Erdoğan’ın cezalandırılması için kendisi yeterince suç işlemiştir” şeklinde konuştu.

ERDOĞAN ve AKP’nin KADIN KATLİAMI

Türkiye içerisinde ve sınır ötesinde Türk devletinin kadına yönelik şiddeti, kadına yönelik sistematik savaşı ve işlediği suçların sınıflandırıldığı dosya “Erdoğan ve AKP’nin Kadın Katliamı" başlığı ile hazırlandı.

Dosyada, AKP faşizmi ve kadın düşmanlığı da detaylı bir şekilde anlatıldı. Diktatörün yargılanması için "100 neden" kampanyasının amacının anlatıldığı dosyada, katledilmiş 100 kadın devrimcinin isimleri listelendi.

Amnesty International merkez bürosuna iletilen dosyanın yetkililer tarafından inceleneceği ve örgütün Kürt Kadın İnisiyatifi ile en kısa sürede iletişime geçeği bilgisi verildi.