Londra’da kadınlar sokaktaydı

Kadına Yönelik Şiddette Karşı Uluslararası Mücadele Günü eylemleri kapsamında Avrupa’nın bir çok başkentinde olduğu gibi Londra’da da kadınlar sokaktaydı. ,

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB), Yeni Kadın, İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi, Tilkiler Kadın Komisyonu, Alxas-Der Kadın Komisyonu, Dersim-Der, Kürt Kadın İnisiyafi, Ķürecikliler Kadın Komisyonu öncülüğünde toplanan kadınlar, Kuzey Londra’nın işlek bölgesi Woodgreen’de seslerini yükseltti.

Eylemde yapılan açıklamada, “Kadınlar haklarını ve özgürlüklerini sokakta mücadele yoluyla kazanacakları bilinciyle ‘korkmuyoruz, susmuyoruz, itaat etmiyoruz’ sloganını büyütmektedir" denildi.

Açıklamada devamla şu ifadeler kullanıldı: "İngiltere İstanbul Sözleşmesine imza atan fakat uygulamayan ülkelerden. İngiltere’de örgütlü olan biz kadınlar; yeni dönemde bu sözleşmenin uygulanması yönünde bir mücadele hattı geliştirecek, kadın mücadelesinin büyümesini ve yerel kadın örgütleri ile ilişkilenişimizi güçlendireceğiz.

yönelik şiddetin görünür olması için bir farkındalık günü olan 25 Kasım’da her türlü koşula rağmen sokakta olmayı önemseyeceğiz. Pandemi ile beraber İngiltere ve tüm dünyada 2-3 katına çıkan kadına yönelik şiddete ve gücünü erkek egemen kapitalist sistemden alan eril zihniyete karşı mücadeleyi sokakta büyüteceğiz.