Londra’da tecride karşı eylem

Londra’da AKP ve MHP faşizmine karşı kitlesel protesto eylemi gerçekleştiren Kürtler, Erdoğan’ın yargılanmasını talep etti.

Kürt Halk Meclisi öncülüğünde Londra’nın popüler merkezi Piccadilly Circus’ta bir araya gelen Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto ederken, diktatör Erdoğan’ın yargılanmasını istedi.

Öcalan posterleri taşıyan halk, sık sık, “Lovely Öcalan”, “Terörist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan” sloganları attı. Kürt Kadın İnisiyatifi ise Öcalan’ın fikirlerinin ve öneminin anlatıldığı dövizler taşıyarak, Türk devletinin İmralı adasında Öcalan’a ve fikirlerine karşı kendi Guantanamo’sunu kurduğu ifade edildi.

Britanya Kürt Halk Meclisi Eşbaşkanı Elif Sarıcan ise Erdoğan faşizminin halklara karşı barbar politikalar izlediğini ifade ederek, Öcalan’a yönelik tecridin artık kabul edilemez olduğunun altını çizdi.

KCDK-Başur adına yapılan açıklamada da Öcalan’ın Kürdistan ve Ortadoğu halkların özgürlük güneşi olduğu vurgulandı. Eyleme yoğun ilgi gösterilirken kadınların alkış ve zılgıtları dinmedi.