Meksika’da binlerce kadın tecavüze karşı sokaklarda

Meksika’da binlerce kadın, polis tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilen tecavüzü protesto etmek amacıyla sokaklardaydı.

Protestocular bir otobüs terminalini tahrip ederken, daha sonra da bir polis karakolunu hedef aldı.

Polis tarafından kadınlara yönelik gerçekleştirilen tecavüz, cinsel saldırı ve tacizin cezasız kalmasını protesto eden kadınların ilk eylem 12 Ağustos’ta yapılmıştı.

Ağustos ayı başlarında 17 yaşındaki genç bir kadın, Azcapotzalco kentinde polislere ait devriye aracında 4 polisin tecavüzüne uğradığını açıkladı. Ertesi gün ise 16 yaşındaki bir genç kadın bir müzede polisin tecavüzüne maruz kaldığını açıklamıştı.

Tecavüzcü polisler hakkında herhangi bir işlemin yapılmamasını protesto eden kadınların eylemleri sürüyor.

Kadın hakları savunucusu Gloria Lopez “Haberlerde insanların öldüğü haberlerini artık görmek istemiyoruz. İnsanlar tecavüze maruz kalıyor. Biz yetkililerin hiçbir şey yapmamasını protesto ediyoruz” dedi.

17 yaşındaki genç kadına yönelik tecavüz ile suçlanan polislerin görevleri dondurulurken, haklarında ise henüz herhangi bir işlem yapılmadı. Savcılık genç kadının ifadelerinde uyumsuzluk olduğu yönünde beyanatlarda bulunurken, ikinci tecavüz vakası ile ilgili olarak bir kişi tutuklandı.

Kadınların tecavüzler karşısındaki sessizliği protesto amaçlı düzenlediği gösteride bir polis karakolu da yakıldı.