Mihemed: KDP, Şengal'de Türkiye'nin taleplerini yerine getiriyor

Türk devletinin KDP eliyle Êzidî halkının topraklarını işgal etmek istediğini belirten Dêrin Peşmergesi Osman Mihemed, Êzidî halkı şahsında tüm Kürtlerin hedef alındığını söyledi.

Dêrin Peşmergesi Osman Mihemed, Êzidî halkının direnişine destek vermek amacıyla Şengal'e bir ziyaret gerçekleştirdi. Çarşema Sor'u kutlayarak sözlerine başlayan Mihemed, Êzidî halkının direnişine sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Kürdistan halkının tarihinde birçok katliamın yaşandığını hatırlatan Mihemed, "Türk devleti Kürt halkının birlik olmasını istemiyor. Bu yüzden Kürtleri karşı karşıya getirmek istiyor. Türk devleti yapmak istediği her şeyi KDP eliyle gerçekleştirmek istiyor. Sadece Êzidî halkına değil tüm Kürt halkına saldırıyorlar. Eğer Türk devleti olmazsa Kürtler arasında hiçbir sorun olmayacak.

İşgalci devletler, özellikle Türk devleti Kürt halkının güçsüz, kendisini savunamayan bir halk olarak göstermek istiyor. İşgalci güçler geçmişte Kürdistan'ın statü sahibi olmasını engelledi, Şengal'de yaşananlar da bunun devamı. Eski bir peşmerge olarak KDP'lilere ve peşmergeye çağrıda bulunuyorum: “kimlerle birlikte hareket ettiklerini oturup düşünsünler. Kendi halkına karşı olmayı kabul etmemeliler."