Mizgin Amed: Tutsakların direnişi güç kaynağıdır

14 Temmuz direnişine ilişkin konuşan YJA Star gerillası Mizgin Amed, açlık grevindeki tutsakların durumuna dikkat çekerek direniş geleneğinin devam ettiğini ve bunun kendileri için bir güç kaynağı olduğunu söyledi.

YJA Star gerillası Mizgin Amed, 14 Temmuz direnişinin yıl dönümünü ve cezaevlerinde devam eden açlık grevi eylemlerini konuştu. Kürdistan'da yaşanan direnişin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için olduğunu belirten Amed, direniş geleneğine dikkat çekerek şunları ifade etti: "Cezaevindeki yoldaşlarımızın direnişi bize büyük bir güç ve moral veriyor. Bir halka gibi birbirimize bağlıyız, dolayısıyla birbirimizi de etkiliyoruz.

Bu yüzden birbirimizi hissediyoruz. Birbirimize olan sevgimiz bizi ayakta tutuyor. İşgalci Türk devletinin ahlaksızlığı ve insanlık dışı uygulamaları karşısında cezaevindeki yoldaşlarımızın duruşu ve direnişi esasen faşizme karşı bir duruştur. 1980'lerden bu yana cezaevlerinde tarihi bir direniş var. Bu direniş 14 Temmuz kahramanlık kültürü ile hep canlı kalmış ve Önder Apo'nun varlığı ile yaşamı ifade ediyor."

BİRLİĞİMİZİN SINIRI YOK

Cezaevlerinde devam eden açlık grevi direnişlerine de değinen Mizgin Amed, "Tutsak arkadaşların direnişi bizim için büyük bir güçtür. Fiziksel olarak birlikte olmayabiliriz ama birbirimizi hissediyor ve birbirimizin ruhunu yaşıyoruz. Bugün Önder Apo'nun özgürlüğü için açlık grevine giren tutsakların direnişi ve Kürt halkının var olma mücadelesi yaşanıyor. Artık kimse Kürt halkının iradesini kıramaz, teslim alamaz. Vakit özgürlük vakti.

Yine yurtsever halkımız da eylemleriyle ayaktalar ve bu direnişe destek veriyorlar. Kürdistan dağlarında savaşan gerillalar olarak bizler de özgürlük tutsaklarının ve halkımızın direnişini kutluyor, selamlarımızı iletiyoruz" diye konuştu.