MKGP: Kürt kadın gazetecilerin gününü kutluyoruz

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu, 7 Ekim Kürt Kadın Gazeteciler Günü vesilesiyle açıklama yaparak, "Hakikat yolculuğuna devam ediyoruz” dedi.

Mezopotamya Kadın Gazeteciler Platformu (MKGP), 7 Ekim Kürt Kadın Gazeteciler Günü vesilesiyle yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, 7 Ekim'in aynı zamanda, Kürt kadın gazeteciliğinin gelişimine öncülük eden ve Türkiye basın tarihinin ilk kadın genel yayın yönetmeni Gurbetelli Ersöz’ün yaşamını yitirdiği gün olduğu hatırlatıldı.

'HAKİKAT YOLCULUĞU SÜRÜYOR'

Açıklamada şunlar kaydedildi:
“Kürt kadın gazeteciler olarak bu yıllara dayalı mücadele ve basın geleneğini miras alarak hakikat yolculuğuna devam ediyoruz. Kurduğumuz kadın ajansları, kadın televizyonu, dergi ve gazetelerle kadının iradesini sözünü her yere taşıma ve büyütme iddiası ve kararlılığımızı ortaya koyduk. Kadın mücadelesinin uluslar, sınıflar, ideolojiler üstü bir mücadele olduğu gerçeği ile yaptığımız yayıncılık kadın haberciliğine, dilinden görüntüsüne yeni bir soluk getirdi.
Kadın mücadelesinin kazanımı olarak gördüğümüz böylesi tarihi günler bizler için direnişimizin, umudumuzun büyüdüğü zamanlar olmuştur. En zor zamanlarda, en zor koşullarda, ölüm, tutuklama, gözaltı gibi baskıları hiçe sayarak gerçeğin peşine düşen Kürt kadın gazeteci meslektaşlarımızın gününü kutluyor, bu uğurda bir an bile tereddüt etmeden yaşamını feda eden gazeteci arkadaşlarımızı saygı ve özlemle anıyoruz.”