MLKP KKÖ, Sarya Özgür'ü andı

Rojava'daki ilk şehidi Sarya Özgür'ü anan MLKP-KKÖ, "Yoldaşları, bu kaleyi Sarya Özgür gibi fedai tarzda savunacak ve kapitalist erkek egemen faşist güruhlara geçit vermeyecektir" dedi.

MLKP-Komünist Kadın Örgütü (KKÖ) Kürdistan, yazılı açıklama yaparak, Rojava’daki ilk kadın şehidi Sarya Özgür'ü andı.

Açıklamada, "Sarya Özgür, 12 Aralık 2014 tarihinde, yeryüzünden gökyüzüne yolculuğa çıktığında yeni bir görev üstlenir. MLKP’nin Rojava devrim savunmasındaki ilk kadın şehidi olur. Onun bir doçka aracı üzerinden gülen yüzü, kadın devriminin simgelerinden birine dönüşür" denildi.

"Sarya Özgür, Sarya Özgür olmazdan önce Sibel Bulut’tur, Dersimli bir Kürt kadınıdır. Lise öğrencesiyken, devrimci mücadele içinde aktif olarak yer almış, partisinin verdiği tüm görevleri başarıyla yerine getirmiştir" vurgusunda bulunulan açıklamada, "Partinin yönlendirmesiyle Van’da öğrencilik yaparken, devrimci basında çalışırken, ilk yer altı çalışması için Antep’te konumlanırken, ilk gerilla eylemi olarak Maraş Katliamı’nın sorumlularının devamcısı olanların kurmuş olduğu BBP’nin bombalanmasında yer alırken, Hüseyin Demircioğlu Akademisi’ndeki ilk eğitim grubuna katılmak üzere özgür dağlara adım atarken, FESK’in kent gerillası olarak harekete geçerken Sibel’den Sarya’ya doğru akış halindedir" diye kaydedildi.

'ERKEK EGEMEN FAŞİST GÜRÜHA GEÇİT VERİLMEYECEK'

Açıklamada şunlar da ifade edildi:

"Sarya Özgür’ün yoldaşları, aynı mevzilerde çarpışan siper yoldaşları ve halkımız Rojava devriminin savunması için görev başındalar. Kadın devrimimizin kazandığı bu ilk kalenin ideolojik, politik ve örgütsel anlam derinliğinin bilincini kuşanan kadınlar, bu kaleyi tıpkı Sarya Özgür gibi fedai tarzda savunacak ve kapitalist erkek egemen faşist güruhlara geçit vermeyecektir.

Rojava devrimini kendisi için beka sorunu gören AKP-MHP faşist diktatörlüğüne karşı, bu erkek egemen düzene son verecek büyük kavgalara girmek cesaretimiz bugün her zamankinden daha güçlüdür. Çünkü biz Rojava’yız, çünkü biz Rojava devrimine sırtımızı yaslamaktan onur ve gurur duyuyoruz.

MLKP-KKÖ’nün Rojava’daki ilk kadın şehidi olan Sarya Özgür şahsında tüm şehitlerimizi bir kez daha anıyor, Avaşin, Raperin, Destan, Roza, Sarin ve Berfolardan, Berçem ve Ekinlerden devraldığımız mücadele bayrağı ve mirası ile kadın iradesini büyüterek, kadın devrimimiz savunmaya ant içiyoruz.

YPJ’nin ilk şehidi Slava, Arin Mirxan, Aynur Ada, Ceren Güneş, Kader Ortakaya, kadın devrimimizin yıldızları oldular. Ant olsun ki, Onların bıraktığı bayrak asla yere düşmeyecek."