Nusaybin’de gümrük kapısına sabotajı 'İntikam Birimi' üstlendi

Şehit Gelhat Gever İntikam Birimi, Nusaybin ile Qamışlo arasındaki gümrük kapısına yönelik 14 Ağustos’ta gerçekleşen sabotaj eylemini üstlendi.

“Şehit Gelhat Gever İntikam Birimi” imzasıyla yapılan yazılı açıklamada “14 Ağustos günü Nusaybin de gümrük kapısına yönelik sabotaj eylemi düzenlenmiştir” denildi.

Açıklamada, “Bu eylemde hedef alınan kapı ve gümrük binası hem çetelerin geçiş güzergâhı olarak hem de Türk paramiliter güçleri ve MİT’in merkezi olarak kullanılmaktaydı. Yapılan eylem sırasında bölgede art arda patlamalar olmuş, yangın çekmiş ve ekipler müdahale edememiştir. Bu eylem sonucunda bina ve bölge kullanılamaz hale gelip imha edilmiştir. Eylem sonrası birimimiz sağlam bir şekilde us bölgelerine çekilmişlerdir” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada hedef olarak neden gümrük kapısının seçildiği şöyle ifade edildi: “2014 yılında DAİŞ ve benzeri çeteleri destekleyip besleyerek Kuzey Kürdistan sınırları üzerinden Rojava Kürdistan’ına saldırdı, işgal etti, doğayı ve insanları katletti. Eylem yapılan bu gümrük kapısı da bu geçiş noktalarından biridir. Çetelerin barındığı ve Kürt halkına yapılan katliamların bir merkezi haline gelmiştir.”

İntikam Birimi, eylemin özyönetim direnişleri sırasında Nusaybin’de “kahramanca savaşarak şehadete ulaşan direnişin ve gençliğin öncü kadrolarından Şehit Gelhat Gever’e” adandığını belirtti.