Oslo’da kadın kırımı ve işgalci saldırılar protesto edildi

Oslo'da Kürtler ve dostları, kadın kırımını ve Türk devletinin Kürdistan'daki işgalci saldırılarını protesto etti, Norveç ve dünya kamuoyuna seslendi.

Dünya genelinde kadın kırımına karşı başlatılan kampanyaya Oslo'dan da destek geldi.

Oslo Kürt Kadın Platformu ve NCDK öncülüğünde organize edilen eyleme Kürtler ve Norveçli Kürt dostları katıldı. Eylem Dışişleri Başkanlığının önünde Türk devletinin işgalci saldırılarının protesto edilmesiyle başladı.

Eylemde konuşan Hollandalı aktivist Lida Weert, bütün kadınları kampanyayı sahiplenmeye çağırdı.

Weert, Bakan Ine Marie Eriksen Søreide'ye de Kürdistan ve bölgedeki savaşın durdurulması için çağrıda bulundu, "Sessizliğin zamanı değil" dedi.

'ÖZGÜRLÜĞÜNÜN VAKTİ GELDİ'

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride de dikkat çeken Weert, "Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünün zamanı gelmiştir, Norveç hükümeti bölge barışına destek vermeli" dedi.

Eylemde Başur Komitesi adına Heme Germiyani de konuşma yaparak, Başur'a yönelik Türk devletinin işgalci saldırılarını kınadı, NATO ve Norveç hükümetine çağrı yaptı.

'TÜRK DEVLETİNE MÜDAHALE EDİLMELİ'

Kürt dostu, eski Parlamenter ve Yazar Erling Folkvord da Ine Marie Eriksen Søreide'ye seslenerek, "Norveç bir BM Güvenlik Konseyi üyesi olarak bu işgalci saldırıları rahatlıkla durdurabilir. Türk devleti NATO partneri olarak işgaller yapıp büyük katliamlar gerçekleştirmiştir. BM ve NATO buna müdahale etmelidir" diye konuştu.

ABD'nin Kürt yöneticileri hedef alan kararına da tepki gösterilen eylemde, Türk devletinin bir savaş hükümeti olduğu vurgulandı.