PAJK: İşgalciye karşı direnişi her yerde büyütme zamanıdır

İşgalcilere karşı direnişi her yerde büyütmenin zamanı olduğunu belirten PAJK, “Ulusal birlik çizgisinde kenetlenerek, işgale karşı öz savunmayı, toplumsal mücadeleyi büyüterek varlığımızı koruma ve özgürleşme savaşını mutlaka kazanacağız” dedi.

Partiya Azadiya Jin a Kurdistanê (PAJK)  Koordinasyonu yaptığı yazılı açıklamada şunları belirtti:

“Yüzyıldır Kürdistan’ı yakıp yıkan sömürgeci Türk devletini tarihi yenilgiye uğratmanın ve Kürdistanı özgürleştirmenin eşiğindeyken KDP’nin, Kürdün düşmanıyla birleşerek saldırgan politika izlemesi ve askeri mevzilenmesi alanen Kürt halkına ihanettir. Çeşitli bahanelerle oldu bittiye getirilerek peşmerge güçlerini gerillayla karşı karşıya getirmeye çalışan KDP, ateşle oynamaktadır. Kürdistan gerillası karşısında zorlanan faşist Türk ordusuna can simidi olan KDP bir an önce bu uğursuz rolünden vazgeçmelidir. Kadını ve erkeğiyle Medya Savunma Alanlarından tutalım, Bakurê Kurdistan’nın her yerinde direnen YJA Star ve HPG güçlerimiz, özgürlük savaşçıları olarak Agidlerin, Beritanların çizgisinin, Leyla Qasımların ardıllarıdır. ZAP-METİNA, AVAŞİN-HEFTANİN ve diğer tüm yerlerde gerillanın destansı direnişine sahip çıkmak siyasi partiler başta olmak üzere her Kürt insanının sorumluluğu olup, direniş onurunu paylaşmak en büyük değerdir.  

Halkımıza sömürgecilikten başka bir şeyi reva görmeyen, katliamlardan, dar ağaçlarından geçiren, sürgünlerde meçhule sürükleyen, vatansızlaştıran, zindanlarda çürüten, kimyasallarla, bombardımanlarla katleden, her türlü insanlık dışı uygulamaya tabi tutan düşmana karşı ortak olmak, birlik olmak ve mücadele etmek her Kürt insanının görevidir. Kürt toplumunda teyakkuza yol açan KDP’nin tehlikeli gidişatını durduracak olan halkın kendisidir. Bunda en başta görev, Kürt kadınlarına düşmektedir. Beyaz tülbentli anaları, Başûrê Kurdistan’dan Rojava’ya, Bakur ve Avrupa’ya kadar sesini yükselten tüm kadınları selamlıyoruz.  Kadınlar, özgürlük ısrarlarını mücadeleyle büyüterek işgalciye, erkek egemen zihniyete her geçen gün daha da büyüyerek cevap olmaktadır. 

KÜRTLERİN KIRMIZI ÇİZGİSİ KİMLİĞİ VE ÖZGÜRLÜĞÜDÜR

Kürtlerin kırmızı çizgisi ülkesi, onuru, kimliği ve özgürlüğüdür. Kadın özgürlük değerleri, Kürdistani değerleri, evrensel insanlık değerleridir. Bunun dışında KDP merkezli siyasetin ‘kırmızı çizgisi’,  düşmana alet olmadır, çizgisizliktir. Kürt kadınları, Kürdü Kürde kırdırtmanın her türlü hilesini kirli oyununu bozacak ve kan siyasetini, savaş rantçılığını, despotik iktidarları, sömürgecileri tanımayacaktır. Zaman işgalcilere karşı direnişin, Kürdistan’ın her yerinde ve yurt dışında büyütmenin zamanıdır. Kadınlar ve Kürdistan gençliği toplumun öncüsü olarak hem işgalcileri yenilgiye uğratma hem olası iç savaşı durdurmanın kudretine sahiptir. Bunun için tüm çevrelerin, şahsiyetlerin toplumun tamamının radikal tutum sahibi olması, iradesini daha etkili ortaya koyması, işgalciliğe, sömürgeciliğe, işbirlikçiliğe karşı özgürlük referandumuna dönüştürmesi, bunu kesintisiz eylemlerle taçlandırmasının zamanıdır. Güney Kürdistan halkımız Enfalleri yaşadı ama Saddam rejimine boyun eğmedi, Bakurê Kurdistan halkımız katliamlardan geçti ama teslim olmadı, Rojhilat halkımız Çarçiraları yaşadı, özgürlükten vazgeçmedi. Rojava ve Şengal halkımız dünyanın kabusu ve dehşeti olan DAİŞ’i yendi. Maxmurlu halkımız, hep onurlu bir duruşun sahibi oldu. Yurtdışında mültecilikle bitirilmek istenen Kürdistanlılar, yurtseverlik görevlerine her zaman sahip çıktı. Kürt kadınları bu eşsiz mücadelenin en ön saflarında yer aldı, bedel verdi. Kürt halkı, kadim ama bir o kadar trajik tarihinin derslerinden çıkardığı sonuçlarla 21. yüzyılda kaderini tayin edebilecek tecrübeye, bilince ve Önder APO çizgisinde yenilmez öncülüğe sahiptir. Dört parça Kürdistan halkının ulusal çıkarlarına ters düşen, karşıt olan, düşmana hizmet eden, Kürtleri içten zayıflatan her türlü tutum ve duruştan güçlü hesap sorulacak ve aşılacaktır.

Ulusal birlik çizgisinde kenetlenerek, işgale karşı öz savunmayı, toplumsal mücadeleyi büyüterek varlığımızı koruma ve özgürleşme savaşını mutlaka kazanacağız. Bu onurlu özgürlük mücadelesinde özellikle Ulusal Kürt Kadın Kongresinde yer alan bütün kadınların, varolan tehlikeyi görerek tarihsel duruşu ortaya koymaları gerektiğini belirtmek gerekir.

Tüm gerilla yoldaşlarımızın eşsiz direnişini kutluyor, kahraman şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”