PAJK: Önder Apo'nun doğuşu yaşamımızın kaynağıdır

PAJK Koordinasyonu, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum günü vesilesiyle yayınladığı mesajında “Önder Apo’nun doğuşu yaşamımızın kaynağıdır” dedi.

PAJK 4 NİSAN

PAJK açıklamasında, bu mücadele yılında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün temel hedefleri olduğunu belirterek “Bu düşünce ve inançla Önder Apo’nun doğum gününü kadınlara, Kürt halkına ve halkımızın dostlarına kutluyoruz” denildi.

PAJK açıklamasında şunlar belirtildi: “Önder Apo’nun 4 Nisan doğum yıl dönümü başta Önderliğimize, kadınlara, Kürt halkına ve tüm insanlığa, özgürlük uğruna mücadele verenlere kutlu olsun. Biz 4 Nisan’ı özgür yaşamın anlamıyla, Önder Apo’nun doğuşunun özgür insanın, özgür bir insanlığın yeniden doğuşu olduğuna olan inancımızla karşılıyoruz.

4 NİSAN KÜRT HALKININ YIKIMA, SOYKIRIMA VE İŞGALE KARŞI ÖZGÜRLÜK ÇAĞRISIDIR

Önder Apo, kendi Kürtlerini inşa etmek ve kendine göre olan Kürtleri yaratmak isteyen iktidar sistemine karşı özgür Kürt'ün duruşunu yarattı. Önder Apo’nun doğuşu, bu aşağıya doğru gidişi durdurmak ve hakikat yürüyüşüne ulaşmak demektir. Bu anlamda 4 Nisan sadece bir kişinin değil, bir halkın ve milyonların doğuşudur. Özellikle de Kürt halkının doğuşudur. 4 Nisan, Kürt halkının yıkıma, soykırıma ve işgale karşı özgürlük çağrısıdır. Sadece bir doğumu temsil etmiyor, tüm ezilenlerin yeniden doğuşunu temsil ediyor. Aynı zamanda özgür kadının, özgür toplumun, özgür insan doğuşudur.

4 Nisan, öze dönüş vesilesidir. Önder Apo, savunmalarıyla bu değişim ve dönüşüm gücünü tüm insanlığa armağan etmiştir. Bugün dünyanın her yerinde Kürt halkı ve Kürt halkının dostları, yaşamın örgütlenmesi ve mücadelesi düzeyinde bu armağana sahip çıkıyor.

Kürt halkı günümüzde çok önemli sonuçlar ve büyük başarılar elde etmiştir. Bu başarılar en çok kadınların örgütlenme ve bilgelik düzeyinde açıkça görülmektedir. Kadına yönelik baskı ve şiddet toplum üzerinde de gelişmiştir. Bu olguya karşı kadınların ayağa kalkışı ve özgürlük çağrıları, aynı zamanda Kürt halkının da yükselişi, ayağa kalkışı anlamına geliyor. Önder Apo, kadınları özgürlükle tanıştırdı. Kadını tarihiyle ve kimliğiyle tanıştırdı.

Her insanın bir doğuşu olduğu bilinmektedir. Bu biyolojik bir gerçekliktir. Fakat fikirlerin doğuşu her zaman gerçekleşmez. Çünkü bu tür büyük doğuşlar en zor ve zahmetli olanlardır. Bunun gelişmesi büyük hedef ve emek istiyor. Bilindiği gibi devlet zihniyeti, medeniyet adı altında Ortadoğu’nun tüm zenginliklerini ve insan zenginliğini kendi egemenliğinin etkisine koymak istiyor. Binlerce yıldır bu işgalin ve sömürünün etkisi devam etmektedir. Bu kültür ve yaratımlarını sanki kendisininmiş gibi alıp kullanmaktadır. İnsanların yaratımlarını kendilerine karşı kullandı.

Önderliğimizin doğuşu, tüm bu yaklaşım, anlayış ve kavramların sonunu getirdi, kendi kaynaklarından yeni bir hayatı yarattı. Önderliğimizin doğuşu sıradan bir doğuş olmayı aşmıştır. Her bakımdan farkını ortaya koymuştur. Önderliğimiz kadınların meta olmaktan çıkması, örgütlenmesi ve bilgili olması için en büyük emeği sergilemiştir. Özgürlük, kadınlar için vazgeçilmez bir hakikate dönüşmüş, kadın özgürlüğü mücadelenin bugünkü düzeyiyle de ortaya çıkmıştır. 

ÖNDERLİK ÖZGÜR KADININ İRADESİNİ ORTAYA ÇIKARDI

Beş bin yıllık uygarlık sistemi ve bu vahşi kapitalist sistemin sonucunda tüm dünya insanları büyük bir işgal altına girmiştir. İnsanlığa dönük bu işgal sonucunda doğa ve çevre büyük katliamlara maruz kalmıştır.  Eşitlik ve özgürlük adına tüm toplumsal değerlerin yıkımı hedeflenmiştir. Tarihin hiçbir döneminde toplum bu kadar savunmasız bırakılmamıştır. Özellikle kadınlar bu sistemin tüm uygulamalarına maruz kalmaktadır. Önder Apo’nun ortaya çıkışıyla birlikte bu lanetli sistem ve onun eylemleri tahlil edilmiş, çözümleri ortaya çıkarılmış ve kadınların umutları yanıt bulmuştur. Bu, aynı zamanda erkek egemenlik sistemine karşı özgür bir yaşamın doğuşu anlamına da geliyor. Kadınlarla başlayan ve erkek egemen sistem tarafından yok edilen hakikat yeniden gün yüzüne çıktı. Önder Apo, kadın özgürlüğünü toplum özgürlüğünün merkezine yerleştirdi, ona göre değerlendirdi ve toplumsal çözüm-hayat felsefesini formüle etti. Önder Apo, İmralı sürecinde komplocu zihniyete karşı demokratik-ekolojik ve kadın özgürlükçü toplum modelini yarattı. Halkın iradesine göre politik ve ahlaki toplumun gerçeğini ve tek taraflı erkek iradesine karşı özgür kadının iradesini ortaya çıkardı.

Biz Kurdistan Kadın Özgürlük Hareketi'nin kadınları olarak Önder Apo’nun doğuşunu yaşamımızın kaynağı olarak görüyoruz. Önder Apo’nun halen İmralı zindanında tutulması karşısında her zamankinden daha fazla öfkeliyiz ve Önder Apo fiziki özgürlüğüne kavuşuncaya kadar soluksuz mücadele kararlılığındayız. Kurdistan Kadın Özgürlük Partisi-PAJK olarak 2024 yılında Önderliğimizin fiziki özgürlüğü için mücadeleyi güçlendirerek sürdüreceğiz. Önderliğimize uygulanan insanlık dışı muameleye karşı bu 4 Nisan’da geçen yıllara göre daha çok ağaç dikelim. Önderimizin özgürlüğü için 4 Nisan’da tarihe damgamızı vurmalıyız. Biz kadınlar 8 Mart ve Newroz’da en büyük duruş ve kutlamalarımızla Önderliğimize sahip çıktık. Bu 4 Nisan’da da ağaç dikerek doğayı Önderliğimize yakınlaştıracağız. Bu, ekoloji boyutunda bilinçlenme ve derinleşmeyi de beraberinde getirecektir. Önderliğimizin yeşil ağaç görmemesi için ağaçlar kesildi. Biz de Önderliğimiz için her yeri yeşil ağaçlarla süsleyeceğiz. Bu isyan ve direniş günlerinde biz Kürt kadınları olarak büyük bir ruhla Önderliğimize her yerde sahip çıkmalı ve bu günü kutlamalıyız.

Ayrıca Önder Apo tüm yaşamını kadınların özgürlüğü, Kürt halkının ve insanlığın özgürlüğüne adadı. Bunu başarmak için, inancı ve umudu yeniden canlandırmak için dünyada örneği olmayan bir mücadele ve direniş geliştirdi. Önderliğimiz, ağır tecrit altında tutulduğu İmralı zindanında 25 yıldır  kadının, toplumun ve insanlığın özgürlüğü için tarihi direnişini sürdürüyor. Kadınlar, gençler, Kürt halkı ve dostları Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünü sağlamakla sorumludur. 8 Mart ve Newroz’da öne çıkan mücadelenin tutumu ve ruhu, bizzat Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlama kararlılığıydı. Biz o inançtayız ki bundan sonra da mücadele aynı ruhla yürütülecektir. Nasıl ki Özgürlük Gerillaları mücadele ateşini halkla birlikte yükselttiği gibi, kadınların öncülüğünde de zafere ulaştıracağı kesindir.

Kurdistan Kadın Özgürlük Partisi olarak bir daha belirtiyoruz ki, bu zorlu mücadele yılında Önderliğimizin fiziki özgürlüğü temel hedefimizdir. Bu düşünce ve inançla Önder Apo’nun doğum gününü kadınlara, Kürt halkına ve halkımızın dostlarına kutluyoruz.”