PAJK, HPG ve YJA Star gerillalarını kutladı

PAJK: İşgalci Türk ordusuna büyük darbe vuran devrimci operasyonu, bu eylemleri gerçekleştiren, emeği geçen tüm HPG-YJA Star militanlarını ve Merkez Karargahımızı en içten dileklerimizle kutluyoruz.

Kurdistan Kadın Özgürlük Partisi (PAJK) Koordinasyonu, Girê Amediyê Direniş Alanı’nda başlatılan devrimci operasyon kapsamında başarılı eylemler gerçekleştiren gerillaları kutladı.

 PAJK,20 Kasım günü Batı Zap ve Metîna alanlarında gerçekleştirilen ve işgalci Türk ordusuna büyük darbe vuran devrimci operasyonu, bu eylemleri gerçekleştiren, emeği geçen tüm HPG-YJA Star militanlarını ve Merkez Karargahımızı en içten dileklerimizle kutluyoruz. Düşmanın tüm gücü ve imkanlarıyla yöneldiği yerde böylesine etkili ve planlamasıyla, hedefe ulaşmasıyla, başarısıyla örnek olan bu eylemi gerçekleştiren tüm yoldaşlarımıza üstün başarılar diliyoruz” dedi.

“Bu büyük operasyonun komutanları ve büyük eylemcileri olan şehit Andok, Ciwan ve Botan yoldaşları saygı, sevgi ve minnetle anıyoruz” denilen PAJK açıklamasında şunlar belirtildi: “Onlar Ankara’nın kalbinde büyük eylemleri ile düşmanı sarsan Rojhat ve Erdal yoldaşların ardıllarıdır. Ülkemizi özgürlüğe taşıyacak olan bu büyük fedai ruhun bir parçasıdırlar.

Partimiz PKK’nin 46. yılına büyük bir eylem ve büyük bir mücadele ile giren HPG ve YJA Star gerillaları aynı zamanda bu eylemle, Ekim ayında dostlarımızın öncülüğünde başlayan ve Önderliğin özgürlüğü için küresel düzeyde devam eden hamleye en güçlü biçimde ve devrimci operasyon temelinde katılmışlardır. İşgalci güçleri hezimete uğratmışlardır.

HER EYLEM İŞGALCİLİĞE, İŞBİRLİĞİNE; KÖLELİĞE VE EGEMENLİGE DARBE OLACAKTIR

Faşist Türk devleti hareketimizi imha ve tasfiye amacıyla saldırı içinde bulunduğu Medya Savunma Alanları’nda her gün büyük darbeler yemektedir. Özgürlük gerillası, Kürt halkına ve mücadelesine karşı tarihin şahit olmadığı en ağır saldırıları geliştiren işgalci Türk devletine ve arkasındaki uluslararası hegemon sisteme karşı eşsiz bir düzeyde varlığını koruma ve özgürlüğünü sağlama mücadelesi yürütmektedir. Özgürlük savaşımız böylesine eşsiz bir fedailik çizgisi, PKK ve PAJK öncülüğünde özgür kimliğini, iradesini yaratan Kurdistan gerillacılığının gücüyle zafere ulaşacaktır. Her eylem işgalciliğe, işbirlikçiliğe, köleliğe ve egemenliğe darbe olacaktır.

YJA STAR MİLİTANLARI YÜZYILI FETHEDECEK  ÖNCÜLÜK SERGİLEMEKTEDİR

YJA Star militanları da bu direnişin öncüleri olarak Beritanca savaşmakta, Jin Jiyan Azadî ile kadın devrimine yürüme iddiamızı büyütmektedirler. Kadın yoldaşlarımızın büyük fedakarlığı, iddiası ve kararlılığı tüm kadınlara, halkımıza büyük güç veriyor. Tüm kadınlara büyük bir tutkuyla sarılacağı ve bu yüzyılı fethedecek gücü gösteren bir öncülük sergilemektedir.

Türk devleti yaşadığı hezimeti ve kayıpları gizlemek için ne kadar çaba harcasa da şu bir gerçektir ki zafer kazanan, zafer yaratan gerillacılık sonucu belirleyecektir. İşgalci, soykırımcı Türk devleti yenilgiye mahkumdur. Başarı şansı yoktur. Kurdistan gerillası bunu ispatlamıştır ve APOCU fedai çizgideki savaşıyla an be an özgür yaşamı örmekte, halkımızın ve tüm ezilen kesimlerin inanç, umut kalesi olmaktadır. Tarihin en büyük ve onurlu eylemini, başkaldırısını, Kürdistan halkının büyük özgürlük yürüyüşünü APOCU çizgide direnen fedai gerillacılık zafere taşıyacaktır.

Bu inançla başta Zap ve Metina olmak üzere tüm alanlarda mücadele içinde olan yoldaşlarımızı bir kez daha sevgi, saygı ve başarı dileklerimizle selamlıyor, herkesin parti yıl dönümünü kutluyoruz. Tüm yoldaşlara tekrardan başarılar diliyoruz."