Paris, Toulouse, Stuttgart ve Bonn’da Kürt kadınlardan eylem

Fransa’nın başkenti Paris ile Toulouse, Almanya’nın Stuttgart ve Bonn kentlerinde Kürt kadınlar eylem yaparak, işgalci Türk devletinin saldırılarını protesto etti ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecride dikkat çekti.

PARİS

Fransa’nın başkenti Paris’te TJK-F’nin çağrısı ile düzenlenen eylem ikinci gününde devam etti. Fransız Parlamentosu önünde düzenlenen eylemde işgalci Türk devletinin yaptığı kadın katliamları başta olmak üzere Güney Kürdistan ve Rojava’ya yönelik saldırıları protesto edildi.

Kürt kadınların eylemi ile eş zamanlı Kamerun halkı da diktatörlüğe, sömürüye, katliama ve siyasi soykırıma karşı eylemdeydi. Kürt kadınlar ile Kamerun halkı buluşarak eylemlerini, Kürtçe ve Fransızca, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganları ve şarkılarla sonlandırdı. Eylemde bildiriler de dağıtıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de Abgeordnetenhaus’taki Milletvekilleri Evi önünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecride dikkat çekmek amacıyla eylem düzenlendi.

Eylem, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tutukluluk koşullarına ve özgürlüğüne ilişkin hazırlanan dosyanın yetkililere teslim edilmesiyle sona erdi.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde de Kürt kadınlarının Birleşmiş Milletler önünde düzenlediği eylem sürüyor. KNK Kadın Komisyonunun organize ettiği eylemde Türk devletinin Kobanê’de katlettiği üç Kürt kadın ile Efrîn’de kadınların kaçırılması kınandı.

Birleşmiş Milletler’in tutumunun da eleştirildiği eylemde hazırlanan dosya da yetkililere verildi.

TOULOUSE

Fransa’nın Toulouse kentinde düzenlenen bir eylem ile Türk devletinin işgal ve soykırım saldırıları kınandı. Özellikle kadınlara yönelik düzenlenen saldırıların protesto edildiği eylemde işgalci Türk devleti ve çetelerinin katlettiği Kürt kadın siyasetçi Hevrin Xelef’in fotoğrafları taşındı.

Türk devletinin Kürdistan’ın dört parçasında oynadığı kirli oyunlar ve katliamlar kınandığı eylem sloganlarla sona erdi.