Paris’te binler Sara, Rojbin ve Ronahi’yi andı

Fransa’nın başkenti Paris’te 9 Ocak 2013 tarihinde katledilen 3 Kürt kadın devrimci anıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te katledilen 9 Ocak 2013’te PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin), Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez (Ronahi) anıldı.

Paris ve Ile de France’da bulunan Kürdistani Kurumlar, Kürt Kadın Hareketi, Kürt Kurum Temsilcileri ve Kürt dostları katıldı. 

Anma, “Stop Erdogan, Terörist Erdoğan”, “Sara, Rojbin, Ronahi”, “Jin Jiyan Azadî”, “Şehid namirin” ve “Kahrolsun faşist Türk devleti” sloganlar eşliğinde Gare de Nord önünde kitlesel bir yürüyüş ile başladı. 

Gare de Nord’dan başlayan ve binlerin katıldığı yürüyüşte Cansız, Doğan ve Şaylemez’in fotoğraflarının olduğu pankart, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, YPJ-YPG bayrakları taşındı. Erbanelerin ritmi eşliğinde yapılan yürüyüşte “Katliamın emrini Erdoğan verdi! Yargılansın” şiarıyla başlatılan yürüyüş République Meydanı’na kadar sürdü.

République Meydanı’nda ise miting ise Ey Reqib marşı eşliğinde üç dakikalık oturma eylemi ile başladı.

Cansız ve Şaylemez ailesinin mesajlarının dinletildiği mitingde TJK-F adına Sevgi Yavaş, CDK-F adına Veysel Keser, Fransa Ermeni Örgütleri Konseyi (CCAF) adına Mourad Pappazian, Fransa Komünist Partisi’nden (PCF) Laurence Cohen, Fransa-Kürdistan Dayanışma Derneği adına Sylvie Jan, Ekolojistler (EELV) adına Esther Benbessa, Sol Partiden Jean Christophe, FI’den milletvekili Sabine Rubin, République Souveraine adına Djordje Kuzmanovic, SOS Racisme temsilcisi, UCL adına Adèle Dorada, Tamil halkı temsilcileri, Danielle Mitterand Vakfı’ndan Jeremi Chomette, SKB adına Esra Asiye Güden de birer konuşma yaptı.

Eylemde KJK'nin mesajı da okundu.

Konuşmalarda katliam emrinin kimin verdiğinin belli olduğu, katilin Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğuna dikkat çekildi.

Miting, TEV-ÇAND’ın müzik dinletisi ile sona erdi.