Paris'te HDP ve İstanbul Sözleşmesi sahiplenildi

Fransa’nın başkenti Paris'te HDP'ye kapatma davası ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararı protesto edildi.

Fransa’nın başkenti Paris’teki Ahmet Kaya Kültür Merkezi'nde HDP'ye yönelik kapatma davası ve İstanbul Sözleşmesi'nden çekilme kararına ilişkin basın açıklaması yapıldı.
Avrupa Demokratik Güç Birliği ve birliği destekleyen kurumlar öncülüğünde yapılan toplantıda, Avrupa Kadın Dayanışması adına okunan İstanbul Sözleşmesi bildirisinde, "Karar yok hükmündedir" denildi.

Milyonlarca kadının iradesi gasp edildiğine dikkat çekilen açıklamada,  "TC faşizmin bugünkü temsilcisi Recep Tayyip Recep Tayyip Erdoğan  ve şurekası AKP+MHP iktidarı; kadın düşmanı olduklarını kadını ev içine haps etmeye çalışan gerici, cihatçı zihniyet sahibi olduklarını bir kez daha tescillediler" denildi.

'HDP ÜLKENİN GELECEĞİDİR'

HDP hakkında kapatma davası ile ilgili basın metnini ise eski Van İpekyolu Belediye Eşbaşkanı Veysel Keser okudu. Keser, "HDP’ye yönelik kapatma davasının bir arada yaşam zeminlerini tahrip etmeye ve toplumu etnik temelde bölmeye hizmet edeceğini herkes bilmektedir" dedi.

"AKP ve MHP kendi bekaları için, ülkeyi böyle bir yangının içine atmakta çekinmemiştir" vurgusunda bulunan Keser, şunları kaydetti:

"HDP, yoluna kararlılıkla devam edecektir. HDP, binalardan ve şahıslardan ibaret değildir. HDP, bugüne kadar büyük bedeller ödeyerek gelmiş, bu topraklarda mayası tutmuş demokrasi ve özgürlük mücadelesidir. HDP, Türkiye’nin aydınlık geleceğidir. HDP, Türkiye’nin barış umududur. HDP, toplumsal vicdanın sesi ve sözüdür."

İmzacı kurumların listesi şöyle: "SKB, TJK-F, CDK-F, ACTİT, CİK, FEDA ve PDD."
Destekleyen kurumlar ise ADKH, ADHK, BİRKAR, ATİK-F, ODAK ve SMY.