PKK: 9 Ocak 2013’te halkların kardeşliği ve özgür insanlık kurşunlanmıştır

PKK Yürütme Komitesi: Dokuzuncu yılda Paris katliamına karşı mücadeleyi ‘Özgürlük Zamanı’ direniş hamlemizle birleştirerek dört parça Kürdistan’da, tüm Ortadoğu’da ve dünyanın dört bir yanında çok daha güçlü geliştireceğiz.

Paris’te 9 Ocak 2013’te Paris’te PKK kurucularından Sakine Cansız (Sara), KNK Paris Temsilcisi Fidan Doğan (Rojbin), Gençlik Hareketi üyesi Leyla Şaylemez’in (Ronahi) katlediliş yıldönümüne ilişkin yazılı bir açıklama yapan PKK Yürütme Komitesi, “9 Ocak günü Paris’te Sara, Rojbin ve Ronahi yoldaşlar şahsında esas olarak kadın özgürlüğüne kurşun sıkılmış ve kadın özgürlük hareketi engellenerek erkek egemen zihniyet ve siyaset devam ettirilmek istenmiştir” dedi.

PKK Yürütme Komitesi açıklamasında şunları belirtti: “Partimiz PKK’nin kurucularından Sara (Sakine Cansız) yoldaş ile partimizin değerli militanları Rojbin (Fidan Doğan) ve Ronahi (Leyla Şaylamez) yoldaşların 9 Ocak 2013 günü Fransa’nın başkenti Paris’te Türk istihbarat örgütü MİT tarafından alçakça katledilişinin sekizinci yıldönümünü yaşıyoruz. 21. yüzyılın en vahşi saldırılarından olan Paris katliamına karşı mücadelenin dokuzuncu yılına giriyoruz. Bu temelde, öncelikle Paris şehitlerimiz Sara, Rojbin ve Ronahi yoldaşları saygı, sevgi ve minnetle anıyor, Hareket ve halk olarak dokuzuncu yılda faşist katillerden daha güçlü hesap soracağımızı ve amaçlarını daha büyük başaracağımızı belirtiyoruz.

‘PARİS KATLİAMI BİR AKP KATLİAMIYDI’

Bilindiği gibi, 9 Ocak 2013 Paris katliamı bir AKP katliamıydı. Başka bir AKP katliamı olan Roboski katliamından 13 ay sonra gerçekleştirilmişti. Katliam kararını Tayyip Erdoğan başbakanlığındaki AKP hükümeti vermiş, katliamı ise Tayyip Erdoğan’ın kara kutusu olan Hakan Fidan başkanlığındaki Türk istihbarat örgütü MİT planlayıp uygulamıştı. Katliamda tetikçi olarak MİT mensubu Ömer Güney kullanılmıştı. Kendisini ‘devrimci’ olarak gösterip Özgürlük Hareketimizin içine sızmaya çalışan Ömer Güney, Paris’in merkezinde üç Kürt kadın devrimciyi planlı bir biçimde tabanca ile vurarak katletmişti. Katliam ardından tetikçi Ömer Güney yakalanırken, AKP yöneticileri Tayyip Erdoğan, Hüseyin Çelik ve M. Ali Şahin de yaptıkları açıklamalarla söz konusu katliamı kendilerinin kararlaştırdığını adeta üslenmişlerdi.

Bütün bunlar Fransa Savcılığı tarafından açığa çıkartılmış ve hazırlanan iddianamede işlenmiş olmasına rağmen, mahkemenin başlamasına yirmi gün kala tutulduğu cezaevinde katil Ömer Güney’in öldüğü açıklanarak, 9 Ocak 2013 Paris katliamının Fransa adliyesindeki yargılaması yapılmadı ve dava düşürüldü. Böylece katil Tayyip Erdoğan Hükümetinden Fransa yargısı hesap soramadı ve adaletin gereğini yerine getiremedi. Fransa yargısı bu biçimde kendisini adeta katliamın suç ortağı haline getirdi. Dahası gerçekten Ömer Güney öldü mü, öldürüldü mü, yoksa ‘öldü’ denilerek cezaevinden çıkartılıp başka yerlere mi götürüldü; yargılama yapılmadığı için tüm bunların hiçbiri netleşmeyip birer soru işareti olarak kaldı.

SUÇLULAR CEZALANDIRILMADIĞI İÇİN KATLETME HER GÜN YİNELENMEKTEDİR

Tarihin en vahşi katliamlarından olan 9 Ocak 2013 Paris katliamının dokuzuncu yılına girilirken olay hakkındaki hukuki durum bu biçimdedir. Katliam yargılanıp suçlular cezalandırılmadığı için olay hakkındaki tartışmalar devam etmekte, aslında her yıldönümünde, neredeyse her gün söz konusu katletme olayı yinelenmektedir. Bu temelde özgürlük isteyen Kürt halkına, Kürt kadınlarına, özgür ve demokratik insanlığa Paris katliamı şahsında her gün yeni kurşunlar sıkılmaktadır. Katil sömürgeci-soykırımcı TC sistemi var oldukça da söz konusu bu durum devam edecektir.

SARA YOLDAŞ GENÇ YAŞTA ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİNE KATILDI, HER ALANDA MÜCADELE ETTİ

Paris’te katledilen Sara yoldaş, 1937-38 yıllarında Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından soykırıma uğratılan Dersim’de doğup büyümüş ve daha genç yaşlarında Önder Abdullah Öcalan ile tanışarak Kürdistan özgürlük mücadelesine katılmış devrimci ve yurtsever bir Kürt kadınıdır. 12 Eylül 1980 faşist-askeri darbesine karşı Diyarbakır zindanında Mazlum, Kemal ve Hayrilerle özgürlük direnişine öncülük etmiş bir militandır. PKK’nin kurucularından ve Merkez Komite üyesi, Kürdistan Özgür Kadın Hareketinin öncüsü ve örgütleyicisidir. Botan ve Behdinan’da gerillacılık yapmış, Kürdistan Özgürlük Hareketinin ve Kadın Özgürlük Mücadelesinin her alanında ve her düzeyde görevler üslenip yerine getirmiştir. İdeolojik, siyasi, örgütsel ve askeri tüm mücadeleleri yürüterek kendisini komple bir devrimci ve bir Apocu fedai militan haline getirmeyi başarmıştır.

Sara yoldaşın izinde özgürlük mücadelesine Avrupa’dan katılan Rojbin ve Ronahi yoldaşlar da kendilerini Apocu çizgide eğiterek güçlü ve başaran devrimci militanlar haline getirmeyi bilmişlerdir. Her alanda yürüttükleri başarılı çalışmalarla Kürt gençliğinin ve kadınlarının öncü militanı olmayı başarmışlardır.

9 OCAK 2013 GÜNÜ HALKLARIN KARDEŞLİĞİ, ÖZGÜR İNSANLIK KURŞUNLANDI

Dolayısıyla Sara, Rojbin ve Ronahi yoldaşlara 9 Ocak 2013 günü Paris’te sıkılan kurşun, aslında Kürt Halk Önderine, Kürt halkına ve Özgürlük Hareketine sıkılmış kurşun olmaktadır. Bu kurşunlar esasta Kürt sorununun demokratik çözümüne sıkılmış faşist-soykırımcı kurşunlardır. 9 Ocak günü Paris’te Sara, Rojbin ve Ronahi yoldaşlar şahsında esas olarak kadın özgürlüğüne kurşun sıkılmış ve kadın özgürlük hareketi engellenerek erkek egemen zihniyet ve siyaset devam ettirilmek istenmiştir. 9 Ocak 2013 günü Paris’te halkların kardeşliği ve özgür insanlık kurşunlanmıştır.

Biz Kürdistan Özgürlük Hareketi ve Kürt halkı olarak, tüm kadınlar ve devrimci-demokratik güçler olarak sekiz yıldır Paris katliamını ortaya çıkartan zihniyet ve siyasete karşı büyük bir mücadele yürüttük ve faşist katillerden hesap sormayı önemli ölçüde gerçekleştirdik. Paris katliamına karşı mücadele içinde özgürlük için mücadele eden tüm kadınları, dünyanın tüm devrimci-demokratik güçlerini birleştirdik. Paris katliam şehitlerimiz Sara, Rojbin ve Ronahi yoldaşları Kürdistan özgürlük mücadelesinin ve Özgür Kadın Devriminin sembolleri haline getirerek tüm dünyaya tanıttık. Bu temelde Kürt, kadın ve halk düşmanı TC Devletini ve AKP-MHP faşist diktatörlüğünü tüm dünyada teşhir ettik.

Şimdi dokuzuncu yılda Paris katliamına karşı mücadeleyi ‘Özgürlük Zamanı’ direniş hamlemizle birleştirerek dört parça Kürdistan’da, tüm Ortadoğu’da ve dünyanın dört bir yanında çok daha güçlü geliştireceğiz. İmralı tecridini kırarak, AKP-MHP faşizmini yıkarak, TC işgaline karşı her alanda direnerek Paris katliamcısı faşistlerden daha güçlü bir biçimde hesap soracağız. Paris katliam şehitlerimiz Sara, Rojbin ve Ronahi yoldaşları Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünde, özgür Kürdistan ve demokratik Türkiye ve Ortadoğu’da yaşatacağız. Hareket, halk ve dostlarımız olarak Apocu çizgide ve kahraman şehitlerimizin izinde özgürlük için daha güçlü direneceğiz ve daha büyük kazanacağız.

Bu temelde, başta kadınlar ve gençler olmak üzere tüm yurtsever halkımızı ve devrimci-demokrat dostlarımızı, sekizinci yıldönümünde Paris katliamını daha güçlü ve kitlesel eylemlerle protesto etmeye, her alandaki protesto eylemlerine çok daha güçlü bir biçimde katılım göstermeye, dokuzuncu yılında Paris katliamına ve bu tür katliamları ortaya çıkartan AKP-MHP faşist diktatörlüğüne karşı Özgürlük Zamanı Direniş Hamlemizi zafer çizgisinde geliştirmeye ve zengin eylemlerle yürütmeye çağırıyoruz!”