Putin: Kimsenin bizi tehdit etmesine izin vermeyeceğiz!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin Perşembe günü Hitler'e karşı kazanılan Sovyet zaferini kutladığı konuşmasında, Rusya'nın stratejik nükleer güçlerinin “her zaman” savaşa hazır olduğunu vurguladı.

Rusya Devlet Başkanı, Kremlin'in ülkenin gücünü yüceltme söyleminin en önemli parçası olan Kızıl Meydan'daki 9 Mayıs askeri geçit törenini denetledi. 

Rus medyasına göre 9 binden fazla asker, zırhlı araçlar, füze rampaları ve uçaklar yer aldı. 

STRATEJİK NÜKLEER GÜÇLER

Putin, “Rusya küresel bir çatışmadan kaçınmak için her şeyi yapacaktır. Ancak aynı zamanda kimsenin bizi tehdit etmesine de izin vermeyeceğiz. Stratejik (nükleer) güçlerimiz her zaman teyakkuz halindedir” dedi.

Vladimir Putin, Batı ile derinleşen anlaşmazlığının bir işareti olarak, kısa bir süre önce Batı'nın Rusya'ya yönelik “tehditlerine” yanıt olarak Ukrayna yakınlarında konuşlu birliklerin de katıldığı taktik nükleer tatbikat emri vermişti.

Vladimir Putin, geçit töreninde Batı'yı İkinci Dünya Savaşı'nın “derslerini unutmak” istemekle suçladı ve kendisini Anglosakson etkisine karşı bir denge unsuru olarak gören Moskova'nın herhangi bir hükümetin ya da ittifakın “ayrıcalık iddiasını” reddettiğini savundu. 

RUSYA İÇİN ZOR ZAMANLAR

Ardından, bu haftaki açılış konuşmasında olduğu gibi, Ukrayna ile çatışmanın ortasında olan Rusya'nın “zor bir dönemden” geçtiğini bir kez daha teyit eden Putin,  “Anavatanımızın kaderi ve geleceği her birimize bağlı” diyerek cephede Moskova için savaşan “kahramanları” selamladı. 

71 yaşındaki Vladimir Putin, Kiev'e yönelik saldırıyı varoluşsal bir çatışma olarak sunuyor ve “neo-Nazi” olarak nitelediği Ukrayna hükümetine karşı mücadelede yurttaşlarına her fırsatta “zafer” vaat ediyor.

Putin, kendisini SSCB'nin iktidarının varisi olarak sunmak için uzun zamandır İkinci Dünya Savaşı'nın hafızasına gündeme getiriyor.