RJAK, vefatının 29’uncu yıldönümünde Üveyş Öcalan’ı andı

Kürdistan Özgür Kadın Hareketi (RJAK-Rêxistina Jinên Azad a Kurdistanê), Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın annesi Üveyş Öcalan’ı vefatının yıldönümünde andı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın annesi Üveyş Öcalan, 11 Nisan 1993’te 75 yaşındayken yaşamını yitirmişti.

RJAK, Üveyş Öcalan’ın vefatının 29’uncu yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada, “Üveyş Ana, soykırıma karşı devrim yapabilecek bir bilgeyi Kürt halkına adadı. Önder Öcalan, Üveyş Ana’nın direnişinde kadın mücadelesini canlı kıldı ve kadınlara özgürlüğün yolunu gösterdi. Bu uğurda binlerce kadın yönünü özgürlük mücadelesine çevirdi” dedi.

RJAK, “Üveyş Ana, bugün dünya hakları için onur nişanesi olan bir önderin okuduğu ilk okul oldu. Önder Öcalan, yeni paradigmasıyla kadınları ülkenin, toprağın kurtuluşu ile özgürlük mücadelesinin öncüsü olması gerektiğini ortaya koydu. Önder Öcalan, kadınlara kadının tarihini gösterdi” diye ekledi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Sayın Öcalan, ‘Güney devrimi, kadın devrimidir’ diyor. Çünkü kadınların şahsında tüm toplum katlediliyor. Bir ülke işgal edildiğinde kadınlar tecavüze uğruyor ve kadınlar ilk hedef haline geliyor.

Bizler Üveyş Ana’nın anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Tüm şehit annelerini, direnişçi kadınları Üveyş Ana’nın vefatının yıldönümü nedeniyle bir kez daha anıyoruz. Üveyş Ana’ın ruhu şad olsun.”